Sekspraatjes vullen geen gaatjes

Seks verandert nogal na het krijgen van kinderen. Maar daar hebben we het meestal niet over. Wist jij veel dat die eerste keer na een bevalling als een soort tweede ontmaagding aanvoelt. De spanning alleen al. En de hartverwarmende passie is ver te zoeken. Je mag blij zijn dat je zo nu en dan je zin over hoe je dag was zonder onderbrekingen af kunt maken, om over een potje vrijen maar te zwijgen.

Toch kunnen wij moeders onderling uren praten over seks. En dan vooral over redenen om het niet te hebben. Want laten we eerlijk wezen, soms is je zin ver te zoeken en dat heeft zo zijn redenen.

Je aambeien jeuken

De gedachten aan slapen is veel opwindender dan de ideeën waar je partner mee komt. Laat me slapen, schreeuw je diep van binnen. Bovendien beginnen je aambeien te jeuken. 

Daar komt een plens melk

Of wanneer je je dan toch overgeeft na een beetje voorspel, met de nadruk op beetje, want wie heeft er nog tijd voor voorspel? Zijn daar je borsten die wanhopig opzoek zijn naar wat aandacht, maar niet die van je man… Na een plens melk tegen zijn voorhoofd, kruipt ieder beetje ‘zin in seks’ terug in z’n hok. Welterusten dan maar.

Samen knorren

Maar ooit konden jullie niet van elkaar afblijven en dus proberen jullie het maar weer eens. Je niest een keer, trekt een sprintje naar de wc, maar bij terugkomst ligt daar een man te knorren. Dat ziet er aantrekkelijk uit. Maar echt! Je stort je hoofd naast hem neer en knort lekker met hem mee.

Schreeuwende peuter

De volgende dag doet je partner zijn best met een massage, echt heerlijk hier was je aan toe! Net als dat dutje tijdens die massage, die plotseling wreed verstoord wordt door een schreeuwende peuter. Nachtmerrie… Dag massage, dag voorspel, dag seks.

Het wordt beter!

‘Maak je geen zorgen, het wordt beter!’, zeggen ze… ‘Je seksdrive komt weer terug!’, wordt er beloofd. Tot die tijd zit je net als vele andere moeders in het seksloze-schuitje waar je alleen maar kunt praten over het niet hebben van seks. Maar onthoud wel; sekspraatjes vullen geen gaatjes! Wat ook wel weer heel voordelig uit kan pakken, aangezien je inmiddels wel weet wat er gebeurt met gevulde gaatjes…

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article