De makkelijkste manier van online winkelen

Het ouderschap is behoorlijk veeleisend. Niet alleen als het gaat om het voeden en opvoeden van de kleine, maar ook om alle spullen die je nodig hebt. Het grote voordeel van tegenwoordig is dat je vaak niet eens meer de deur uit hoeft om te winkelen. Vrijwel alles kan online! Maar de ene webwinkel is de andere niet. Daarom lees je in dit artikel alles over hoe je zo makkelijk en veilig mogelijk online kunt winkelen.

Check allereerst hoe veilig de webshop is

Ben je eigenlijk wel aan het winkelen in een veilige omgeving? Wordt er zorgvuldig omgegaan met je gegevens? Worden de producten die je bestelt eigenlijk wel geleverd? Er zijn allerlei vragen die je jezelf kunt stellen als het gaat om de betrouwbaarheid en veiligheid van een webshop. Gelukkig is er een keurmerk voor dat betrouwbare webshops zichtbaar op hun site zetten, zodat je zeker weet dat je met een gerust hart kunt winkelen. 

Drie tips voor je gaat shoppen:

  1. Veiligheid begint bij een beveiligde internetverbinding. Check dus eerst of de webshop een SSL-certificaat heeft, dat kun je zien aan een (groen) slotje in de adresbalk van je browser. Dit is een belangrijk aspect. Want alle gegevens die je dan verstuurt, worden via de webshop versleuteld verzonden. Mocht een hacker je data onderscheppen, dan is deze niet bruikbaar. 
  2. Je wilt toch graag weten bij wie je iets koopt? Daarom check je eerst of er een contactadres en Kamer van Koophandel-inschrijving op de site staan. Want een shop die alleen een contactformulier zonder gegevens heeft, komt niet erg betrouwbaar over.
  3. Bij de grote, bekende webshops weet je wel dat het goed zit. Maar bij een onbekende webshop wil je graag wat ervaringen van anderen lezen. Check daarom reviews op een onafhankelijk platform, zoals Trustpilot of Klantenvertellen. Een paar slechte reviews betekenen echt niet dat het een slechte online winkel is, maar je begrijpt wel dat het gaat om het overheersende sentiment.

Zorg voor een veilige betaling

Bij de meeste webshops kun je op verschillende manieren betalen. Als je spullen koopt met een creditcard, zijn je aankopen standaard verzekerd tegen kwijtraken en schade. Stel dat een pakketbezorger iets te hardhandig is met je bestelling en schade veroorzaakt. In dat geval ben je blij dat je betaald hebt met een creditcard, want dan weet je in ieder geval zeker dat je de schade vergoed krijgt. Ook als je onenigheid hebt met de webshop. Je ziet het: een creditcard is dus een extra beveiliging voor al je online aankopen.

Met deze tips kun je makkelijk en veilig aankopen doen in een betrouwbare webshop!


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article