Knutselen op de bruiloft, leuke ideeën voor peuters

knutselen

Krijg je van het idee van schreeuwende peuters en jengelende kleintjes op je bruiloft al spontaan uitslag? Dan is het hoog tijd om dit blog erbij te pakken. Met deze ideeën hoef je niet tegen je gasten te zeggen dat ze hun kinderen maar thuis moeten laten. Je kunt peuters prima vermaken door ze aan het knutselen te zetten op je bruiloft.

Knutselen op de bruiloft

Dat klinkt leuk, knutselen op de bruiloft, maar ik kan me voorstellen dat je ook meteen denkt, hoe dan? Ik bedoel, geef peuters een paar stiften en een schaar en de ravage kan beginnen. Wellicht is het dan ook geen overbodige luxe om een ‘oppas’ aan te wijzen wanneer je een knutselhoek tijdens je bruiloft maakt. Dit kan een professionele nanny zijn, maar het kan ook gerust je tiener buurmeisje of nichtje zijn. Bovendien heeft de peuter op je bruiloft ook gewoon een vader en moeder die verantwoordelijk zijn. Kortom, het komt wel goed! Er kan dus prima geknutseld worden op de bruiloft en hier zijn leuke ideeën voor peuters!

Ideeën voor op de knutseltafel

Een kleurboek en een paar stiften op de knutseltafel gooien, kan iedereen wel bedenken. Maar het is natuurlijk leuk om knutsels neer te leggen die met trouwen te maken hebben. Daarvoor hebben we een aantal leuke ideeën voor peuters uitgewerkt. Deze knutsel ideeën zijn overigens ook leuk voor oudere kinderen!

knutselen

Versier de bruidstaart

Met deze printable kun je kinderen zelf de bruidstaart laten versieren! Naast kleurpotloden en stiften, kun je ook leuke stickertjes van bijvoorbeeld bloemetjes en misschien wel wat glittertjes toevoegen. Aan het einde van de dag kun je een muur behangen met de meest prachtige bruidstaarten, gemaakt door peuters. Leuk toch!?

knutselen peuter

Zelf een spelletje knutselen

Het is natuurlijk heel leuk om iets speciaals te knutselen voor de kinderen te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld klei op de knutseltafel neerleggen, waar de kinderen hartjes van kunnen kleien. Maar helemaal leuk is een spelletje knutselen. Zo heb je dubbel vermaak voor peuters op de bruiloft.

Sudoku in het thema trouwen

Laat ze bijvoorbeeld hun eigen Sudoku maken. Op deze printable Sudoku voor peuters zie je zestien vlakken waar vier verschillende symbolen (die met trouwen te maken hebben) op moeten komen. In iedere rij en in iedere kolom mag maar één keer hetzelfde symbool voorkomen. Dat wordt puzzelen dus! Maar voordat je de Sudoku kunt oplossen, moet je eerst de symbolen netjes uitknippen.

Memorie in het thema trouwen

Van deze bruiloft symbolen kunnen we ook een eigen memorie spel knutselen. Voor peuters een perfect spelletje om te spelen op de bruiloft. De symbolen kunnen eventueel eerst ingekleurd worden. Dan moeten ze netjes uitgeknipt worden en kun je met de kaartjes een spelletje memorie spelen. Tip: print deze printable op stevig papier of plak het vel papier voor het uitknippen op een stuk karton. Zo blijven de kaartjes lekker stevig.

Ook leuk: onze I spy printables voor op je bruiloft!

Lekker een kleurplaat inkleuren

knutselen

En soms kom je met de gekste ideeën, maar willen kinderen alleen maar ‘gewoon lekker kleuren’. Niks mis mee, hartstikke leuk zelfs! Zeker als je een leuke en unieke kleurplaat in het thema trouwen voor peuters neerlegt. Wij hebben een unieke kleurplaat met een trouwauto, een kleurplaat met een bruidstaart en een kleurplaat met een bruidspaar om zelf uit te printen.

Deze knutsels printen?

Wil je al deze printables ook hebben voor je bruiloft? Kijk dan hier voor het printable pakket voor peuters >>

Previous ArticleNext Article