Leeuw knutselen – printable

printable

Wij Nederlanders hebben wel wat met leeuwen. Het is tenslotte niet voor niets het symbool van ons kikkerlandje. Dus of we nu het voetbalelftal aanmoedigen, we iemand naar het Eurosongfestival sturen of dat het Koningsdag is… Bij dat nationale gevoel komt die leeuw in ons los. Voor kinderen is de leeuw dus een perfect dier om te knutselen.

Of je nu op zoek bent naar een makkelijke knutsel voor Koningsdag of misschien zit je volop en een dierentuin thema, deze leeuw kun je overal voor gebruiken. Met deze printable kun je alle kanten op. Je kunt de oranje kroon gebruiken tijdens de nationale feestdagen, maar je kunt hem ook heel gemakkelijk weglaten en dan heb je gewoon een schattige leeuw.

koningsdag

Leeuw printen en knutselen

Stap één is natuurlijk het uitprinten van de leeuwen printables. Je ontvang je 5 verschillende prints, wat inhoud dat je op vijf verschillende manieren de leeuw kan knutselen.

  • Leeuw printable knutselvel ingekleurd
  • Leeuw printable knutselvel leeg
  • Leeuw printable compleet
  • Leeuw printable compleet kleurplaat
  • Leeuw printable compleet kleurplaat zonder kroon
kind

De kleurplaten spreken voor zich. Voor de knutselvellen heb ik hier een korte introductie. Wanneer je de knutselvel printables geprint hebt, knip je de sjablonen uit. Heb je geen kleurenprinter? Dan kun je de sjablonen gebruiken om om te trekken op gekleurd papier. Maar je kunt je kleintje ook eerst het lege knutselvel met de leeuw in laten kleuren, voordat deze uitgeknipt wordt.

Wanneer alle sjablonen uitgeknipt zijn, kun je de lichaamsdelen verbinden. Je kunt dit met lijm vastplakken. Maar wat ook heel leuk is, is om er een trekpop van te maken. Dit doe je door splitpennen te gebruiken en zo kun je de voorpoten en bijvoorbeeld het staartje laten bewegen. Gewoon lekker zelf creatief bezig zijn, dat is het leukste met deze leeuwen printable.

Hieronder kun je de printable van de leeuw heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox. De printable print en knip je zelf uit. 

Bedrag € -
printable
Previous ArticleNext Article