Maskers maken (lekker makkelijk met deze printables)

knutselen

Dat knutselen goed is voor de ontwikkeling van kinderen, weten we natuurlijk wel. Maar wat is er nou zo speciaal aan het maken van maskers? Nou naast maskers maken, kun je de maskers vervolgens ook gebruiken. Het knutselwerkje wordt een gebruiksvoorwerp. Achter een masker kun je je verschuilen. Verlegen kinderen kunnen zich minder angstig voelen en je kunt doen alsof je iemand of iets anders bent.

Of je nu voor een gemaskerd bal, voor Carnaval of gewoon voor de lol maskers wil maken met kinderen, wij hebben het lekker makkelijk voor je gemaakt! Met deze printables print je heel simpel een masker. Even uitknippen, versieren, eventueel voor de stevigheid op een kartonnetje plakken, (ijs)stokje eraan (touwtjes om de oren kan ook) en klaar is het masker!

Eénhoorn (unicorn) masker knutselen

Eén van de populairste figuren voor meisjes om in te transformeren is natuurlijk een unicorn/eenhoorn. Het heeft gewoon iets magisch. De kleurtjes, de glitter, de fantasie, nou ja ga zo maar door! Een eenhoorn masker maken mag dan ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Dus pak de glitters erbij en knutselen maar!

Maskers maken kind

Maskers maken: Vos

Een vosje is heel leuk, want ook al staat het dier bekend als sluw, hij heeft toch een schattig koppie. Pak de wit, oranje en zwart voor de puntjes van de oren erbij en maak je eigen masker van een vos.

Maskers maken kind

Robot masker knutselen

Meestal denk je bij het maken van maskers aan leuke diertjes, maar wat dacht je van een robot masker? Super leuk en origineel. Een leuk knutsel idee voor het maken van een robot masker, is het gebruik van aluminiumfolie!

knutselen

Maskers maken: heks

Is jouw kleintje niet zo van het zoet sappige, maar lekker stoer en dol op magie? Dan is deze heksen masker leuk om te maken. Schilder het gezicht groen voor een nog enger uiterlijk.

knutselen

Monster masker knutselen

Maskers knutselen is ook voor stoere kinderen, dat bewijzen deze maskers wel. Van heks naar monster, deze kun je ook groen schilderen! Of wat dacht je van paars? Ook zo’n griezel kleur! Je kunt je bijna niet voorstellen dat jouw kind er zo griezelig uit kan zijn.

knutselen

Maskers maken: vlinder

Ook één van de favorieten, een vlinder masker! Maak er een glittervlinder of een nachtvlinder van. Wat jij wil, gebruik lekker je fantasie bij het maken van dit masker.

knutselen

Kat masker knutselen

Schilder dit masker zwart voor een zwarte kat masker. Of knip allemaal lapjes stof en maak er een lapjeskat van. Wat ook leuk is, zijn snorharen opplakken. Dit kun je bijvoorbeeld maken van chenille draad. Glitters zullen deze kat ook niet misstaan! Kortom, fantaseer en knutsel er maar op los.

knutselen

Maskers maken: Alien

Ooit zo’n schattige alien gezien? Zeker als het koppie van jouw kleintje er achter zit! Ook met dit masker kunt je weer alle kanten op. Maak je een blauwe alien of wordt ‘ie oranje? Een streepjes alien kan ook. Ook dit masker is te maken naar eigen inzicht.

knutselen

Lieveheersbeestje masker knutselen

Ladybug, oftewel een lieveheersbeestje is ook erg geschikt wanneer je een masker gaat maken. Zeker peuters zullen dit een leuk masker vinden om te knutselen. Moeilijk is het niet, want met de kleuren zwart en rood kom je een heel eind bij het maken van dit lieveheersbeestje masker.

knutselen

Hartjes masker knutselen

Hartjes doen het ook altijd goed bij kinderen, dus waarom niet een hartjes masker? Precies, dus bij deze een hartjes masker om zelf te maken. Maak de hartjes lekker kleurrijk of misschien kun je een boodschap op de hartjes schrijven? Hoe dan ook, met dit masker is het liefde op het eerste gezicht.

knutselen

Maskers maken voor Carnaval

Carnaval is natuurlijk een ultiem moment om een masker op te zetten. Met kinderen kun je al deze maskers voor carnaval knutselen en dit masker hoort daar natuurlijk ook bij. Print het masker en knutsel het masker met de kleuren die je wil. Alaaf!

knutselen
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.