De schoenen trends voor jongens dit najaar

We kunnen er niet meer omheen. De temperaturen dalen en de regenlaarzen komen weer uit de kast. Het najaar komt eraan. En niet alleen de regenlaarzen komen tevoorschijn, het wordt ook weer tijd om de kleding- en schoenenkast eens goed onder de loep te nemen. Tot mijn grote verbazing is het alweer tijd voor een nieuwe winterjas! En wat de schoenen betreft, ook die kunnen wel wat aandacht gebruiken. Vooral mijn zoon kan wel weer nieuwe schoenen gebruiken. Maar voordat ik als een malle ga shoppen, kijk ik eerst even wat de schoenen trends voor jongens dit najaar zijn.

Kleurrijke sneakers

Sneakers blijven de fijnste schoenen voor jongens om op te kopen. Althans, dat is wat mijn zoon aangeeft. Maar als ik een blik werp op het schoolplein, dan is hij echt niet de enige met deze mening. De meeste jongens lopen nu eenmaal op sneakers. Dit is dan ook een trend die niet meer weg te krijgen is. Hoeft ook niet, want ook dit najaar zitten er weer super toffe sneakers tussen. Mijn oog valt direct op de kleurrijke sneakers. Het liefste multicolor, maar ook sneakers in één felle kleur zijn de blikvangers.

Stevige stappers

Naast sneakers zijn er ook nog andere fijne schoenen die eruit springen dit najaar. Zo zijn de boots voor jongens ook niet meer weg te denken! En als ik heel eerlijk ben, vind ik boots voor jongens ook echt een must. Want als het echt kouder wordt, zijn sneakertjes gewoon niet meer voldoende om de voeten warm en comfortabel te houden. Stevige stappers hebben ze dan nodig. Dit najaar zien we vooral de veterboots eruit springen als trend. De Dr. Martens zijn daarin wel echt de koplopers. En wat ik zo tof vind, is dat voor de jongens niet meer alleen de zwarte en donkerbruine boots verkrijgbaar zijn. Ook donkerrode boots staan ertussen! Oké, het kleurenassortiment van de boots zijn nog niet zo uitgebreid als bij de meiden, maar er zit vooruitgang in.

Over stevige stappers gesproken…

Naast de kleurrijke sneakers en stoere boots, blijft het allemaal een beetje ‘gewoontjes’ bij de schoenen trends voor jongens dit najaar. Echter is er wel nog één ding dat mij erg opvalt. De wandelschoen! Vooral het merk Timberland, wat overigens écht een fijn schoenenmerk is, laat zien dat ‘hike-schoenen’ helemaal de trend zijn. Nu noemde ik zojuist de veterboots al stevige stappers, maar deze schoenen met de namen ‘Field Trekker’, ‘Euro Hiker’ en ‘Lincoln Peak’, slaan natuurlijk alles. Trend of niet, één ding is zeker… Met dit soort schoenen kom je de winter wel door!

Previous ArticleNext Article