Beperkt budget? Zo kun je toch shoppen voor je kids!

kind

Shoppen voor je kinderen kan een ontzettend leuke bezigheid zijn, maar voor sommige ouders is het enorm stressvol. Dit laatste geldt vooral voor ouders die het met een beperkt budget moeten doen. Je kunt dan niet zomaar alles kopen wat er leuk uitziet. Want met een beperkt budget kun je alleen kopen wat echt nodig is. Toch zijn er manieren om het shoppen voor de kids, ook met een beperkt budget, leuk te maken. Bekijk de volgende tips maar eens!

Maak een planning

Maak een lijst van wat je kinderen écht nodig hebben. Als je een beperkt budget hebt, is het laatste waar je je geld aan wil uitgeven, artikelen die ze toch niet gaan gebruiken. Wanneer je een lijst met de nodige dingen hebt gemaakt, maak je een planning. Wat gaat het kosten en wanneer kun je de artikelen dan aanschaffen? Wanneer je dit goed op een rijtje hebt, weet je ook hoeveel geld er eventueel nog over is voor andere spullen.

Koop online

Online winkelen is een geweldige manier om te voorkomen dat je impulsief inkopen doet. Daarbij zie je in één oogopslag de totale kosten van wat je koopt, voordat je ervoor betaalt. Het is veel gemakkelijker om een artikel uit je online winkelwagentje te verwijderen, dan dat je dat bij de kassa in een echte winkel moet doen.

Kinderschoenen in de sale

Kinderen moeten de rest van hun leven met hun voeten doen. Daarom is het aanschaffen van goede kinderschoenen heel belangrijk. Maar het aanschaffen neemt ook altijd een flinke hap uit het budget. Het kopen van kinderschoenen in de sale is daar een mooie oplossing voor. Om dit soort uitverkoopjes te vinden, kun je kijken bij SuperSales, een website die allerlei aanbiedingen van verschillende winkels vergelijkt.

Koop vooruit (in de uitverkoop)

Aan het einde van een seizoen is er altijd een uitverkoop. De uitverkoop is een ideaal moment om in te kopen voor het volgende jaar. Het betekent wel dat je een beetje vooruit moet plannen. Zo kun je bijvoorbeeld aan het eind van de winter kleding voor je kind kopen voor de volgende winter. Wacht ook niet tot het laatste moment met het kopen van cadeaus. Het loont echt om deze tijdens mooie aanbiedingen aan te schaffen.

Dure spullen betekent niet altijd goede kwaliteit

Er zijn bepaalde dingen die je moet kopen, waarbij het niet uitmaakt of je 5 euro of 500 euro uitgeeft. Denk aan merkkleding. De kwaliteit zal over het algemeen hetzelfde zijn en in sommige gevallen zelfs slechter! Laat je dus niet zomaar verleiden tot het aanschaffen van dure merken, maar kijk in ieder geval even goed naar de kwaliteit.

Niet weggooien maar verkopen!

Tweedehands kopen is ideaal wanneer je te maken hebt met een beperkt budget. Maar verkopen is natuurlijk ook een heel goede manier om je budget een beetje te verruimen. Een tweedehands koopje doen en voor hetzelfde geld weer doorverkopen is het meest ideale wat je kunt doen.

Previous ArticleNext Article