Wat eten we vandaag? 6

Vingers in de lucht voor wie het zich dagelijks afvraagt. Wat eten we vandaag? Wat gaan we nu weer maken voor een stel niets-lustende alleseters, behalve als het maar begint met een P.

Ik vertelde je al eerder dat koken de grootste rotklus is die er bestaat. Inmiddels heb ik al wel wat gedaan aan mijn kookkunsten, onder andere met de hulp van Marley Spoon. En afgelopen donderdag heb ik zelfs deelgenomen aan een kookworkshop van Susan Arets.  En het lijkt er zelfs op dat ik een beetje talent bezit, in ieder geval plezier in het bereiden. Hoewel dat niet een heel eerlijke redenatie is, aangezien de workshop in een kookschool met fantastisch apparatuur van NEFF plaats vond. En bedankt NEFF, nu wil ik een nieuwe keuken. Je weet wel, met zo een oven-wandje met een bakoven, een combi-oven en een stoomoven. En vooral de Slide&Hide ovendeur niet te vergeten.

Hoe dan ook, de vraag blijft: Wat eten we vandaag? Daar heeft Susan Arets dus ook goed over nagedacht en ze heeft het antwoord opgeschreven in een boek. In haar boek laat ze zien hoe je door slim te plannen (nog zo een sterke kant van mij, ahum) en slim boodschappen te doen, je een hele week gezond en gevarieerd kunt eten.

bookcover

Susan weet precies wat ik wil en dat is zo min mogelijk naar de supermarkt moeten voor een boodschapje. In haar boek vind je handige lijstjes, waaronder een lijst met de basisvoorraad. Spullen die je standaard in je voorraadkast, je kruidenkast, je groentelade en fruitschaal, je koelkast en je vriezer moet hebben. Daarnaast vind je in het boek ook zestien keer een weekmenu mét boodschappenlijstje. Hoe handig! Je hoeft je dus niet meer af te vragen, wat eten we vandaag, maar wat staat er op het menu vandaag?

Eerlijk? Kookboeken… Ik vind ze altijd prachtig om door te bladeren en ik krijg acute trek van de afbeeldingen. Maar binnen drie weken staan de kookboeken in de kast te verstoffen. Mijn gevoel zegt echter dat dit boek in mijn keukenla belandt om er elke week bij gepakt te worden, voor de boodschappenlijstjes en de gerechten.

Previous ArticleNext Article

6 Comments

  1. Dat klinkt wel erg prettig! De variatie hier is ook echt dramatisch! Ik ga een kijkje nemen.

  2. Klinkt goed. Ik ben al wat beter georganiseerd wat betreft de menu ’s en de boodschappen, maar ik heb nog wel moeite met het bedenken wat we nu weer eens moeten eten. Dit boek zou een grote hulp kunnen zijn.

  3. Eigenlijk geen moeite mee om wat te verzinnen. Ik merk dat ik mijn basisvoorraad alleen op tijd aan moet vullen. Dat vergeet ik nog wel eens.

  4. Ik heb altijd periodes waarin ik heel goed elke avond een heerlijk, gezond recept kook, maar vervolgens maandenlang ’t liefst zo kort mogelijk tijd in de keuken doorbreng. Maar elke keer wanneer ik een ‘kookfase’ heb, wil ik ook altijd gelijk een nieuwe keuken. Helaas heb ik daar eerst een nieuw huis voor nodig! Ik kook haas nooit vanuit boeken, maar altijd via online recepten. Maar toch vind ik het leuk om kookboeken te hebben; Ik weet niet wat dat is!

  5. Koken is idd een rotklus. Leuk om te lezen hoe dat aanpakt. Ik zal eens wat vaker een kookboek pakken 🙂

  6. Wat een handig boek. Ik vraag me elke dag af wat gaan we eens eten vandaag. Heb mezelf een challenge gegeven om een weekmenu te maken. Dit boek moet ik dus hebben haha