Thuisblijfmoeders, het mooie ervan

thuisblijfmoeder

Er wordt een hoop gezeurd en geklaagd over en door thuisblijfmoeders. Hoe zwaar het allemaal wel niet is om de hele dag voor de kleintjes te moeten zorgen en dat je er toch zelf voor kiest en niet zo zeuren moet. Jaja, we weten het wel. Maar vandaag, terwijl ik in het zonnetje met mijn koppie koffie de was aan het vouwen ben, vandaag vertel ik je over het mooie ervan. Het mooie van een thuisblijfmoeder zijn.

Want als je thuisblijfmoeder bent en als er een kleintje onverwachts ziek wordt, hoef je jezelf niet in allerlei bochten te wringen en erger nog aan iemand toestemming te vragen om je eigen zieke kleintje te kunnen verzorgen.

Je hoeft als thuisblijfmoeder niet voor een inkomen te zorgen. Dat betekent dus ook geen ingewikkelde en confronterende functioneringsgesprekken of leuren om salarisverhoging.

Als alle kleintjes op school zitten, zou je die tijd kunnen benutten om te gaan sporten. Mwoehahaha!

Als de zon schijnt, zoals vandaag, kan je de boel de boel laten en met je bakkie koffie zo lang pauze nemen als jezelf wilt. En ondertussen kan je kijken naar je kleintje die heerlijk aan het spelen is.

Je kan de hele, maar dan ook de hele dag in je joggingbroek blijven lopen.

Soms is het wandelingetje naar de brievenbus het uitje van de dag. Heb je meer uitdaging nodig? Dan ga je met de hond, je drie kleintjes en hun speeldates boodschapjes doen in de supermarkt.

Als het schoolvakantie is heb jij ook vakantie, althans, dat neem je jezelf voor. In de praktijk blijken de schoolvakanties hard, zeer hard werken te zijn. Maar het idee van 12 weken vakantie in het jaar, klinkt mooi toch?

Maar het allermooiste aan een thuisblijfmoeder zijn, is dat je altijd, 24/7, tot in den treuren aan toe, er bent voor je kleintjes. Dat is toch best een voorrecht. Helemaal als de zon ook nog schijnt.

Dat lieve mensen en nog veel meer, dat is het mooie van thuisblijfmoeder zijn.

Ps. En nee dit was geen aanval op de werkende moeder maar puur een gelukzalig momentje van een thuisblijfmoeder in de zon.


Afbeelding: Shutterstock
2015/2024

Previous ArticleNext Article

10 Comments

 1. Daar sluit ik me helemaal bij aan! Ik hoop nog heel lang thuisblijfmoeder te kunnen zijn!

 2. Dat heb je mooi geschreven. Ik kon hier zelf ook altijd erg van genieten.

  Ik ga je post delen op de facebookpagina van Het Moederfront, zo leuk vind ik ‘m.

 3. I so agree! Ik hoop stiekem dat ik nog lang lekker thuis kan blijven bij mijn boefje.

 4. Helemaal mee eens. Zo van dichtbij de ontwikkeling van je kind volgen en er zo actief mee bezig kunnen zijn, helpen met ontplooien en ontdekken, dat is het allermooiste aspect van thuisblijfmama zijn!

 5. Wel risicovol. Vriendin van mij met drie kinderen thuisblijfmoeder. Man met ander er van door…. zie dan maar weer een baan te vinden 40 gepasseerd en er lang uit. Ik werk drie dagen. Twee universitaire studies en goed inkomen. Geluk met de gekregen mogelijkheden op mijn werk. Kan volledig zelfstandig zijn al ga ik er van uit altijd samen te blijven bij mijn man. Overigens schoolvakanties vrij van werk kunnen krijgen. Kan dus volop genieten van mij kleine meid!

  1. ja inderdaad, ik werk ook liever halftijds… je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik MOET zelfstandig voor mijn 2 prutsen kunnen zorgen. Dat is mijn motto. Maar het liefst blijf ik uiteraard gelukkig getrouwd met mijn droomventje 😉

 6. Goh, wat raak ik jaloers! In het begin van het moederschap zei ik dat ik mijn werk nodig had voor het sociale gebeuren. Nu hij steeds groter wordt, wil ik helemaal niet meer werken… Thuisblijfmoeder zijn lijkt me heer-lijk! Helaas is dat als alleenstaande mama niet mogelijk en proppen we de 24/7 in alle overige vrije tijd, samen.

  1. idem hier.. 4 weken geleden bevallen van de 3e zoon. Ohh wat zou ik graag thuis willen blijven met mijn kroost.. stik jaloers ben ik!

 7. Ik ben nu ook al een tijdje thuis (ziek) maar geniet ook van alle tijd die ik met de kindjes heb. Voor mij en ons gezin heb ik de ideale balans tussen werk en thuis. Wil je meer weten? Neem een kijkje op mijn blog http://www.mamazetkoers.nl