Shampoo voor je kindje kopen: waar kun je op letten?

shampoo kind

Als je kindje eenmaal voorbij de leeftijd van baby- en kindershampoo is gekomen, is het tijd om op zoek te gaan naar een shampoo die het beste past bij de behoeften van het haar.  Ga je voor een Kerastase shampoo die het lange haar van je dochter intensief verzorgt, of voor een milde, ongeparfumeerde variant omdat je zoontje snel last heeft van een jeukende hoofdhuid? Ook speciale verzorging voor bijvoorbeeld krullend haar, pluizig haar of blond haar behoort tot de opties, dus je kunt heel gericht op zoek gaan naar wat het haar van jouw kind nodig heeft. Lees hier waar je allemaal rekening mee kunt houden als je shampoo voor je kindje gaat kopen.

Geschikte shampoo

Zeker als je kindje nog jong is, zijn shampoo’s met een milde reinigende functie vaak voldoende. Op de website van Beauty Plaza kun je bijvoorbeeld selecteren op shampoo’s voor verschillende haartypen, met verschillende eigenschappen. Omdat het haar van (kleine) kinderen nog niet snel vet wordt en nog niet zozeer wordt aangetast door föhnen, stylen, haarlak en andere stylingsproducten, is een intensieve shampoo die diep reinigt en beschadigd haar herstelt vaak niet nodig. Met een mildere, kindvriendelijke shampoo die opgebouwd vuil uit het haar wast en niet prikt in de ogen of de jonge huid irriteert, weet je zeker dat je ook het haar van je kleinste kindje veilig en comfortabel kunt wassen.

Haren wassen

Omdat het haar van kleine kinderen nog niet snel vies wordt, is een milde reiniging eens per week vaak al voldoende. Het gaat dan vooral om het uitspoelen van vuil van buitenaf, omdat het haar van binnenuit nog niet vies wordt. De hoofdhuid van jonge kinderen bevat namelijk nog geen actieve talgklieren, waardoor het haar niet vet wordt. De talgklieren worden rond de puberteit onder invloed van hormonen actief, waardoor het haar opeens snel vet kan worden en regelmatige wasbeurten nodig zijn. De haarstructuur en -behoeften van je kindje veranderen dus met jaren. Het kan dus best zo zijn dat een wekelijkse wasbeurt met een milde shampoo het ene jaar nog voldoende is en het volgende jaar een diepere reiniging nodig is. Blijf dus goed kijken naar wat het haar van je kind op dat moment nodig heeft.

Speciale verzorging

Naast de toenemende behoefte om het haar vaker en intensiever te wassen naarmate je kindje ouder wordt, zul je ook zien dat de structuur, eigenschappen en zelfs de kleur van het haar tijdens het opgroeien veranderen. Door voor shampoo te kiezen die inspeelt op deze eigenschappen, kun je ervoor zorgen dat het haar van je kindje de juiste verzorging krijgt. Zo heb je shampoo’s speciaal voor krullend haar of haar dat snel pluizig of statisch is. Speelt je kind veel buiten in de zon of is hij of zij meerdere keren per week in het zwembad te vinden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een shampoo die tegen zonschade of chloor beschermt. Daarnaast kun je ook nog rekening houden met overgevoeligheden en allergieën, bijvoorbeeld met shampoo’s zonder parabenen, siliconen of gluten. Nu weet je waar je allemaal op kunt letten als je shampoo voor je kindje gaat kopen.


Shampoo voor je kindje kopen

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article