Uit eten met kleintjes? Dat kan gewoon thuis.

koken kinderen

Een week geleden verkondigde ik nog dat koken echt de grootste rotklus is die er bestaat. En pardoes sta ik het afgelopen weekend twee restaurant waardige gerechten te bereiden.

‘Watskeburt??’, hoor ik je denken. Hmm, ik vraag het mezelf ook nog steeds af.

Het gekste is nog, ik vond het nog leuk ook én lekker! Dat betekent dus dat mijn kookkunsten nog gelukt waren ook. Zelfs de peuter heeft er wat van naar binnen gewerkt.

Hoe dan? Oké, houd je oren maar even vast, zodat ze niet meer klapperen, ik vertel je hoe het gegaan is.

Lang geleden waren wij (de man en ik) een stelletje dat genoot van het leven. Dat deden we door te shoppen (voor onszelf!), we pakten een filmpje of we gingen heerlijk uit eten. Het leven was mooi, rustig, en onbezorgd.

Toen kwamen daar kleintjes in ons leven. Het genieten kreeg een andere dimensie. Van lekker shoppen voor jezelf gingen we naar lekker shoppen voor de kleintjes. Een filmpje pakken betekent tegenwoordig de nieuwste film van Shaun het Schaap. En heerlijk uit eten? Dat noemen we vandaag de dag McDonalds.

Maar toen kwam daar Marley Spoon in mijn mailbox voorbij. Marley wie? Marley Spoon. Een kant en klaar restaurant waardig recept met alle benodigde ingrediënten zo bij je thuis bezorgd. Leuk, maar kan ik dan niet beter gewoon lekker een keer uiteten met mijn kleintjes in een écht restaurant?

Het antwoord blijkt NEE, na het lezen van het nieuwsbericht (en vooral de reactie’s) bij de telegraaf ‘Verboden voor krijsende kinderen’

Marley Spoon, is de uitkomst, voor een een overheerlijk gerecht. Net als vroeger, heerlijk onbezorgd uit eten. Maar dan thuis. En klaargemaakt door mezelf. De grootste flopkok aller tijden.

En zo geschiedde het. Afgelopen vrijdag werden er twee boxen van Marley Spoon bezorgd. Eén box met de ingrediënten en het recept voor ‘Rijkelijk gevulde varkensvleesrolletjes met gesmoorde bleekselderij en frisse salie-aardappeltjes’ en één box met ‘Frisse limoenzalm met asperge-tagliatelle en cherrytomaatjes’.

Resultaat? Deze flopkok nailed it! Ken je Uptown Funk? Don’t believe it, just watch…

marley-spoon-zalm
‘Frisse limoenzalm met asperge-tagliatelle en cherrytomaatjes’

Feitje: wij lustten geen zalm. Met de nadruk op lustten, na dit gerecht zijn wij om. Zalm is lekker! Althans in deze combinatie. Nog een feitje: wij lustten geen asperge.  Met de nadruk op lustten, want ook met de asperges zijn wij na dit gerecht om. Deze combi, de asperges, de limoen, de zalm, cherrytomaatjes en de parmezaanse kaas was Goddelijk!

marley-spoon-varkensrolletjes‘Rijkelijk gevulde varkensvleesrolletjes met gesmoorde bleekselderij en frisse salie-aardappeltjes’

De bereiding van dit gerecht ging mij stukken makkelijker af dan het eerste, oefening baart kunst blijkt maar weer! Ik moest even wennen aan de smaak van de salie, maar ook dit gerecht was verrassend lekker en leuker nog, klaargemaakt door… Mij!

Nieuwsgierig geworden en wil je de foodbox van Marley Spoon ook een keer proberen? Ik mag al mijn lezers een kortingscode t.w.v. € 20,00 geven! Dat betekent dat je een box (voor vier personen) met een gerecht naar keuze bestelt voor maar € 18,00 En geloof me, het is het dik en dwars waard. www.marleyspoon.nl

Gebruik hiervoor de code KLEINTJE15 (geldig tot eind mei 2015 en eenmalig te gebruiken per adres).

Eet smakelijk!

Previous ArticleNext Article