#ShareTheSmile

CliniClowns en PLAYMOBIL® slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Want vanaf oktober ligt er een customized PLAYMOBIL® CliniClown in de Nederlandse én Belgische speelgoedrekken, waarvan per verkocht figuur 1 euro naar de CliniClowns gaat. 

CliniClowns brengen over de hele wereld afleiding bij kinderen die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling, andere verzorgende omgeving en thuis verblijven. En (helaas) weten wij uit ervaring dat de CliniClowns inderdaad afleiding bieden.

“Het is alweer twee jaar geleden. Valerie, onze dochter is anderhalf en kruipt over de vloer van haar kamer in het ziekenhuis. Ze is al de hele ochtend onrustig, misselijk en huilerig door de chemo die ze via het infuus toegediend krijgt. Als ze op de gang een accordeon hoort, blijft ze stil zitten en kijkt afwachtend naar de deur.

Enkele momenten later gaat de deur op een kier open en verschijnt er een hoofd om de hoek van de deur. Het is een van de twee Clini Clowns die vandaag de kinderafdeling bezoeken. Valerie kruipt verschrikt iets achteruit, waarop de clown een stapje achteruit doet, even vriendelijk gedag zwaait en terwijl ze zachtjes begint te zingen de deur weer achter zich dicht trekt.

Valerie kruipt meteen naar de deur, trekt het gordijntje opzij en gluurt door een kiertje nieuwsgierig naar de clowns. Die zingen op de gang zachtjes het liedje voor haar. Heel eventjes is Valerie haar ellende vergeten… Als de clowns zwaaiend uit het zicht verdwijnen, kruipt Valerie weer naar me toe met een lach op haar gezicht.”

playmobil-cliniclown

Het PLAYMOBIL® CliniClown figuur zal vanaf oktober te koop zijn in de speelgoedwinkel of op of op www.playmobil.com. De prijs bedraagt € 3,49 waarvan € 1,00 rechtstreeks naar de CliniClowns gaat.

Als we nou allemaal zo een CliniClown figuurtje kopen en delen op social media met #ShareTheSmile, des te meer kindjes even onbezorgd kunnen lachen en genieten!

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Wauw! Mace vond/vindt ze geweldig. En in zijn geval kregen de clowns bij hem voor het eerst weer een lach op zijn toet na zijn operatie.
    Natuurlijk koop ik! En natuurlijk deel ik!