Welke maat kinderschoenen moet hij hebben?

Nu het nieuwe seizoen er weer aan komt, wordt het weer tijd om eens goed naar de schoenen van de kinderen te kijken. Welke maat kinderschoenen hebben mijn kinderen inmiddels?

Mijn kinderen lopen hier liefst op hun oude vertrouwde schoenen, ze zijn natuurlijk helemaal ingelopen en voelen aan als slofjes. Versleten zijn ze nog lang niet, ik heb goede ervaringen met verschillende merken kinderschoenen en verslijten doen ze niet. Maar ja, die kleine pootjes groeien als kool en voor je het weet, loopt je kind op te kleine schoenen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De juiste maat kinderschoenen is belangrijk

Ik was in de veronderstelling dan mijn kleuter wel weer een maat gegroeid zou zijn. Hij heeft de hele winter immers op maat 27 gelopen en dus ging ik er automatisch vanuit dat hij nu wel in maat 28 zou zitten. Maar zoals we allemaal wel weten, is de juiste maat kinderschoen belangrijk. En dus besloot ik eerst maar even de voetjes van de kleuter op te meten. Hier zijn hele handige methodes voor. 

De voetjes opmeten in 3 stappen

Neem een A4’tje en een potlood. Leg het A4’tje op de grond en zet de voet van je kleintje op het A4’tje. Zet een streepje aan de bovenkant van de langste teen en aan de achterkant van de hiel op het papier.

Meet met een meetlint de afstand van de 2 streepjes, zodat je de lengte van het voetje in centimeters hebt.

Check nu de maattabel op de site (als je kinderschoenen online bestelt) en tel voor de groeiruimte er maximaal 1 centimeter bij op.

Zo gezegd zo gedaan. En, surprise surprise, ik kwam erachter dat de kleuter nog steeds kinderschoenmaat 27 nodig had. Dat had ik niet zien aankomen, blijkbaar groeien ook alle kindervoetjes op hun eigen tempo.

Goede kinderschoenen, waar moet je op letten?

Ik vind het belangrijk om goede kinderschoenen aan te schaffen. Het is nu eenmaal een behoorlijke uitgave en niet iets wat ik elke maand opnieuw wil doen. Zeker niet met drie kleintjes. En daarnaast zijn kindervoeten kwetsbaar en volop in ontwikkeling en op voetafwijkingen zitten we niet te wachten.

Waar let ik op voor goede kinderschoenen?

  • Ik let op het materiaal. Leren schoenen met een stevige rubberen zool, zoals deze barefootschoenen voor kinderen. Het liefst voor mijn kleuter ook met een rubberen neus, ook wel een stootrand genoemd. Denk aan het slepen met de neuzen wat kinderen nog weleens doen om te kunnen remmen met een fiets bijvoorbeeld.
  • Ik let op een goed voetbed, het liefst uitneembaar. Tipje: zo kun je ook heel gemakkelijk controleren of de schoen nog de juiste maat heeft omdat je een afdruk van de tenen in het voetbed kan zien zitten.
  • Wens van de kleuter: Klittenband! Schoenen met klittenband zijn ideaal voor een kleuter. Hij kan ze hierdoor veel makkelijker zelf aan- en uittrekken.

Welk merk kinderschoen?

Er zijn behoorlijk wat merken die kinderschoenen van uitstekende kwaliteit leveren die voldoen aan de bovenstaande ‘eisen’. Uiteindelijk draait het voor het maken van een keuze dan nog om smaak. Houd je bijvoorbeeld van een bijzondere zool, van veel kleurtjes of printjes.welke maat kinderschoenen

Mijn kleuter stapt het komende seizoen rond op kinderschoenen van het merk Braqeez. Leren schoenen met een klittenbandsluiting en een rubberen neus om de ergste stoten op te vangen. Én, verrassend genoeg, ook nog de juiste maat kinderschoenen!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ja en dan ben je get volgende seizoen in eens zomaar 2 maten verder. Halen ze de groei gewoon weer in. Heb je 2 paar zomer schoenen nodig