Holy SHIT

poepen

Ja, letterlijk holy SHIT. Daar ligt ‘ie dan… de grote bruine slang! Hij kijkt me aan alsof ie wil zeggen: “gna gna, heb ik me toch mooi 4 dagen voor je verborgen”.

“Pfffff”, zeg ik tegen mijn peuter, “je zult wel opgelucht zijn?”

Want man, dat moet me toch pijn gedaan hebben. Die bruine slangen zijn soms net zo groot als mijn peuter zelf (oké, niet helemaal, maar echt… ENORM)! Wij als volwassenen krijgen dit bij lange na niet geproduceerd, en die enkeling die dat wel lukt! Nou, ik kan me voorstellen dat je ermee op de foto gaat en het trots aan de wereld presenteert!

En trots is hij! Trots dat ‘ie weer een bruine slang heeft geproduceerd! Trots dat ‘ie niet door te trekken is! Trots dat ‘ie zich toch wel beter voelt! Zo trots dat ‘ie papa direct moet bellen en ook oma ontkomt er niet aan. Zelfs de dag erna is het eerste wat ‘ie zegt bij binnenkomst op het kinderdagverblijf: “Ik heb een grote bruine slang gedaan op de WC” 

En trots zijn wij, papa, mama, oma, opa en de juffen! Want, wat heeft dat lang geduurd! Niet alleen het bouwen van die slang en de dagen dat hij ermee in zijn buik heeft rond gelopen. Maar ook het daadwerkelijk zindelijk zijn leek een eeuwigheid te duren! Ik stond al op het punt om de basisschool op te bellen om te vragen of hij ook met luierbroekje naar school mocht komen.

De truc? Nou, ik had het opgegeven! Al enige tijd!!! We hebben alles gedaan en gestimuleerd, maar het lukte gewoon echt niet. Toen heb ik op advies van het consultatiebureau maar weer luiers aangetrokken en besloten maar gewoon te wachten tot hij er zelf echt klaar voor was. Dat heeft alsnog een half jaar geduurd, maar ik hoefde gelukkig niet meer alle kleine ongelukjes uit te wassen!

En nu sinds een week is zijn poepkaart vol en verklaar ik hem officieel zindelijk (overdag dan). En inmiddels heeft ‘ie zijn Playmobil Raket en Politiebureau binnen en is hij een blij, maar vooral opgelucht kind!


Afbeelding: Shutterstock / Roman Samborskyi

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Zo, dat is een lange slang geweest. Die heeft even op zich laten wachten. Fijn dat het eruit is en vooral ook heel fijn dat hij nu zindelijk is. Hier waren ze ook pas 1 maand voor hun naar school gaan zindelijk.

  2. Oh wat heerlijk! Hier een die geen behoefte heeft aan de wc. Maar nog een klein jaartje te gaan voor de basisschool. Dus ik houd hoop dat het vanzelf komt.