Wanneer geef je een regenboogfeestje?

kinderfeestje regenboog

Veel mensen hebben iets met de regenboog. Naast dat het een prachtige verschijning is, staat de regenboog ook symbool voor de mens in al in zijn kleuren, in al zijn diversiteit! Maar een regenboog heeft nog veel meer symbolische betekenissen. Zo staat de regenboog symbool voor hoop en is het een verbinding van de hemel met de aarde. Kortom, een prachtig symbool om centraal te zetten tijdens wat voor feestje dan ook.

Welke reden je ook hebt om een regenboogfeestje te geven, er zijn een aantal basisversieringen die je in huis kunt halen:

Wanneer en hoe organiseer je een regenboog feestje? Daar geven we uitgebreid antwoord op in dit artikel. 

kinderfeestje regenboogvlad

Regenboogfeestje als genderneutraalfeestje

Als ouders een baby verwachten, is er een vraag die voortdurend gesteld wordt, namelijk ‘wordt het een jongen of een meisje?’. Sommigen hebben besloten een gender reveal feestje en een roze of blauwe babyborrel te skippen. Zij gaan ervoor om hun kind genderneutraal op te voeden. En als je dan echt een statement maken wil, geef je een genderneutraal feestje!

Is er dan iets mis met een gender reveal feestje? Zeker niet! Er is helemaal niets mis met het geven van een gender reveal party, vooral voor de aanstaande ouders (en grootouders) is het hartstikke leuk en een belangrijke mijlpaal in de zwangerschap. Het is een groot feest waar de aanstaande ouders en hun familie en vrienden samenkomen om het geslacht van de baby te weten te komen. De onthullingen zijn in de loop der jaren echt reuze populair geworden, waardoor het tegenwoordig als feestje gezien wordt. Compleet met ballonnen, een onthulling door middel van een taart en zelfs gekleurde rookbommen. Maar het is dus niet voor iedereen weggelegd, want steeds meer ouders besluiten hun kinderen genderneutraal op te voeden. Als alternatief voor een gender reveal feestje, kunnen deze ouders een genderneutraal feestje geven.

Wanneer je een genderneutraal feestje wilt vieren, leg je de focus natuurlijk niet op roze of blauw, maar op alle kleuren van de regenboog! Een regenboog taart is dan ook hét pronkstuk tijdens een genderneutraalfeestje!

kinderen feestje
Afbeelding Shutterstock / Ruth Black

Regenboogfeestje voor een rainbowbaby

Misschien ken je de term rainbowbaby al, misschien ook niet. Voor diegene is hier een korte uitleg.

Wat is een rainbowbaby?

Een rainbowbaby, ook wel regenboogbaby is een baby die geboren wordt na het verlies van een vorige baby. Dit kan gebeurd zijn door een miskraam, doodgeboorte of wanneer het kindje tijdens de eerste maanden van zijn leventje is overleden. Een regenboog laat zien dat er na regen altijd weer zonneschijn komt. Een prachtig symbool dat hoop geeft op wat komen gaat. Deze term wordt daarom aan deze speciale regenboogbaby’s gegeven.

regenboogborrel
Afbeelding Shutterstock / Katrina Elena

Het ideale moment voor een regenboogfeestje voor een rainbowbaby, is natuurlijk de babyborrel of kraamfeest! Ook hier verplaats je de nadruk op roze of blauw naar alle kleuren van de regenboog.

Een kom uit de kast feestje

Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en in gebieden verspreid over de hele wereld. Zo werd tijdens de Duitse Boerenoorlog van 1524-1525 een regenboogvlag gebruikt. En aan het begin van de twintigste eeuw werd er een regenboogvlag gebruikt om de internationale wereldvrede te symboliseren. Maar voor de meesten van ons zal de regenboogvlag bekend staan als symbool van de homobeweging. Wanneer je kind uit de spreekwoordelijke kast komt, is dat een mooi moment voor een regenboogfeestje dacht ik zo! Hier kun je een heel uitbundig feest van maken, uiteraard met alle kleuren van de regenboog.

Gewoon voor de leuk, een regenboog kinderfeestje

Kinderfeestjes zijn er in allerlei thema’s, dus je kunt ook ‘gewoon’ een regenboog kinderfeestje vieren. Gewoon, omdat je kind geen favoriete kleur kan kiezen of omdat je kind gewoon dol is op de regenboog. Ik bedoel, waarom niet? Mijn jongste dochter werd in ieder geval laaiend enthousiast van alle vrolijke kleurtjes op haar kinderfeestje.

versiering regenboog

De belangrijkste ideeën voor een regenboogfeestje

Voor alle duidelijkheid heb ik hier de belangrijkste ideeën voor een regenboogfeestje op een rij. Haal deze artikelen in huis en het regenboogfeestje kan niet meer stuk.

– Naast de regenboog versiering als ballonnen, slingers en lampionnen, is een regenboogvlag natuurlijk een absolute musthave.

– Een regenboog taart. Voor wie niet zo heel veel talent heeft in het bakken van laagjes taarten (zo’n regenboog laagjes taart is echt een kunst), kan los gaan op cupcakes! Haal in ieder geval regenboog prikkers in huis, daar kom je een heel eind mee.

regenboog feestje

Previous ArticleNext Article