Garderobe voor newborns

babykleding

Aanstaande mama’s en oma’s zijn dol op het shoppen van babykleertjes voor newborns. Zo lief en vertederend al die kleine shirtjes, jasjes schoentjes en mutsjes. Voor je het weet puilt de kast van de babykamer uit door alle ingekochte en gekregen babykleding. Maar wat heb je nu echt nodig in de eerste zes weken na de geboorte van jouw kindje buiten het kraampakket

Waar let je op bij het shoppen van babykleding voor newborns?

Wanneer jullie het geslacht van jullie kindje al weten kun je gaan kiezen uit bepaalde kleding die speciaal voor meisjes of jongetjes is. Gelukkig is de meeste babykleding ook verkrijgbaar in neutrale kleurtjes zoals mintgroen of zachtgeel. Verder is het ook afwachten hoe groot jouw kindje is. De meeste baby’s zijn bij de geboorte zo’n 50 centimeter lang. Babykleding wordt gemeten in centimeters en dus past maat 50 veelal het best. Voor vroeg geborenen is er ook babykleding te koop in maat 48. Verder is het aan te raden om op zoek te gaan naar gemakkelijke kleding. Pasgeboren baby’s werken nog niet mee bij het aankleden en daarom is het verstandig om babykleding te kiezen die gemakkelijk aan en uit te trekken is. Verder is het verstandig om te kijken naar het seizoen waarin jouw kindje geboren wordt. Je hebt niets aan een serie baby shirts met korte mouwen als het winter is en tegen de tijd dat het weer warmer wordt is de baby vaak de gekochte maat al lang ontgroeid. In de Lidl folder Belgie van deze week vind je een mooi aanbod van babykleding.

Onmisbare kledingstukken voor de eerste 6 weken

Hoeveel kleding je nodig hebt hangt ook af van hoe vaak jij wilt wassen. Pasgeboren baby’s kunnen gemakkelijk eens kwijlen of spugen waardoor je vaak meer dan één shirtje of broekje per dag gebruikt. Zorg dat je in elk geval deze spullen in huis hebt. 7 rompertjes. Rompertjes zorgen ervoor dat je kleintje niet onnodig warmte verliest doordat het buikje of de rug bloot komt te liggen. Ze zijn gemakkelijk aan te trekken en sluiten door middel van drukknoopjes. Qua bovenkleding is het ook verstandig om minimaal 7 stuks gereed te hebben liggen. Denk daarbij aan truitjes, vestjes en T-shirts. Drukknoopjes aan de hals zorgen ervoor dat je de bovenkleding gemakkelijk kunt verwisselen. Enkele mutsjes zijn ook aan te raden voor pasgeboren baby’s. De meeste warmte wordt verloren via het hoofdje. Een babymutsje helpt dit voorkomen. Schattige babysokjes helpen de voetjes van jouw kindje heerlijk warm te houden. Zorg dat je er minstens 6 stuks van hebt. Een jasje is ook onmisbaar. Je wilt immers zo snel mogelijk naar buiten met je kindje voor een heerlijke wandeling.

Previous ArticleNext Article