Leuke thema ideeën voor een kinderfeestje thuis

thema pokemon

Voor de één klinkt een thema kinderfeestje als de hel, terwijl de andere moeder helemaal los gaat op ideeën. Een thema kinderfeestje, jij én je kind moet ervan houden om het thuis te organiseren. Als je het bijvoorbaat al niet ziet zitten om een bepaald thema uit te werken, dan kun je er beter maar niet aan beginnen. Maar vind je kind en jij het wel leuk om een thema kinderfeestje te organiseren, dan heb ik hier leuke ideeën en inspiratie voor je verzameld. 

Leuke thema kinderfeestjes voor kinderen van 5 – 6 jaar

Meestal geeft een kind zijn eerste kinderfeestje wanneer hij of zij 5 jaar wordt. Dit is nog de ideale leeftijd om een kinderfeestje thuis te vieren en om het in een leuk thema te gieten. Wat vinden kinderen van 5 -6 jaar leuke thema’s?

Een Frozen kinderfeestje

frozen-thema

Het Frozen kinderfeestje was het eerste thema feestje van mijn jongste dochter, toen één en al Frozen fan. Inmiddels is Frozen weer helemaal terug door de nieuwe Frozen 2 film en daarom ook weer uitstekend als thema te gebruiken op een kinderfeestje. De ideeën gaan van gesmolten sneeuwpopjes in een flesje naar simpelweg verkleden. Lees hier hoe wij het thema Frozen hebben gevierd.

Frozen feestartikelen kun je hier bestellen.

Een Ninjago kinderfeestje

Dit was het eerste thema feestje van mijn zoon. Hij was helemaal fan van Lego Ninjago en was ook zeer stellig om het thema te gebruiken tijdens zijn kinderfeestje. Eigenlijk was dit mijn vuurdoop in het organiseren van thema kinderfeestjes. En ik moet eerlijk zeggen, het viel mij allemaal reuze mee. Ik had er wel plezier in, in het voorbereiden van de thema dingetjes zoals de spelletjes en de traktaties. Lees hier hoe ik het thema Ninjago heb uitgewerkt.

ninja-thema

Een Pokemon kinderfeestje

Een jaar later, toen mijn zoon 6 werd, kwam hij met het thema Pokemon. Ja wie denkt dat thema kinderfeestjes alleen voor meisjes zijn, heeft het mis! Pokemon is een heel leuk thema voor kinderen van 5 – 6 jaar, het is stoer maar toch ook speels. Eigenlijk kun je met dit thema alle kanten op, van speurtocht tot gamen. Maar ook op de decoratie en versiering kun je helemaal losgaan.

Kinderfeestje thema zeemeerminnen

Wat ook heel populair is, is een kinderfeestje thema zeemeerminnen. Dit komt onder andere door de opkomst van het zeemeermin zwemmen. Maar ook een zeemeermin feestje thuis is populair en goed te combineren met een onderwater feestje. Er zijn genoeg ideeën te vinden voor dit thema.

Onderwaterwereld feestartikelen bestel je hier.

Een eenhoorn kinderfeestje

Ook met een eenhoorn thema kinderfeestje kun je wel bij 5 en 6 jarige meisjes aankomen. Voor de meeste is het unicorn voor en unicorn na. Gelukkig is ook voor dit thema genoeg te vinden in de winkel om een geslaagd kinderfeestje thuis te geven. Zo koop je bij de Xenos een kant en klare unicorn pinata en de uitdeelzakjes met een eenhoorn haal je bij fun-en-feest. Kijk hier voor nog meer eenhoorn feest ideeën.

Kijk hier voor eenhoorn feestartikelen.

Een piraten kinderfeestje

Dit is een thema voor een kinderfeestje van alle tijden. Een piratenfeestje is altijd goed! En schat zoeken behoort tot de hoofdactiviteiten. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën voor een piratenfeestje thuis. Zo zijn er genoeg piratenspelletjes te bedenken. Kanonnen afschieten: blik gooien. Krokodillen tikkertje: krokodil is de tikker. Schminken: ooglapje, prikkelbaard. Piratendans: ouderwets stoelendans. En ga zo maar door.

Piraten feestartikelen bestel je hier.

Een prinsessen en ridders thema

Dit is een top thema voor een kinderfeestje, wanneer je kleintje graag jongens én meisjes uitnodigt. En daarbij hoef je voor dit thema niet alles zelf in elkaar te knutselen, er is namelijk genoeg te koop voor dit kinderfeestje thema. En mocht je wel graag willen freubelen, dan kan dat ook! Hier vind je de ideeën voor dit thema feestje.

Kijk hier voor eierkoek traktaties.

Paw Patrol thema

Iets minder makkelijk, maar minstens net zo leuk is het Paw Patrol kinderfeestje thema. Hier zul je wel wat creativiteit voor nodig hebben, maar dan heb je wel iets origineels. Kijk hier voor alle leuke ideeën voor een Paw Patrol thema.

Nog meer kinderfeestje thema’s:

De ideeën voor themafeestjes zijn eindeloos. De uitwerking ligt geheel bij jezelf.

Leuke thema kinderfeestjes voor kinderen van 7+ leeftijd

Wanneer je kind wat ouder wordt, hoef je meestal niet meer aan te komen met kinderfeestje thema’s als prinsessen of Paw Patrol. Vaak worden de kinderfeestjes voor deze leeftijd ook niet meer thuis gevierd, maar wordt er gekozen voor activiteiten buiten de deur. Mocht je kind wel een kinderfeestje thuis willen vieren, dan zijn dit leuke thema’s.

Mad Science thema

Dit is een ontzettend leuk thema kinderfeestje, omdat de activiteiten zo leuk zijn! Welk kind wil er nou geen proefjes doen of slijm maken? Voor inspiratie en ideeën voor dit thema kun je hier terecht.

Kinderfeestje met een paarden thema

Over het algemeen zijn het meisjes van 7 – 8 – 9 jaar die voor het thema paarden kiezen. Ook met dit thema kun je alle kanten op. Je kunt er voor kiezen om te gaan paardrijden bij de manege, maar je kunt ook thuis een paarden thema feestje geven. De versiering en de spelletjes kunnen allemaal in het paarden thema gedaan worden.

Kijk hier voor de leukste popcorn traktaties

Fortnite en Minecraft

Hoewel kinderen op steeds jongere leeftijd gaan gamen, is dit een leuk thema voor kinderen van 7+. Kijk hier naar de ideeën van een Fortnite versus Minecraft feestje.

Halloween thema

Voor dit thema is het wel het leukst als het kinderfeestje rondom Halloween (31 oktober) is, maar dan heb je voor kinderen écht een goed thema te pakken. Kijk hier hoe je een Halloween feestje geeft.

Halloween feestartikelen bestel je hier.

Een slaapfeestje

slaapfeestje-thema

Mijn dochter werd 10 toen ze haar eerste slaapfeestje mocht geven, maar dan hadden we het ook wel fantastisch georganiseerd, al zeg ik het zelf. We hadden namelijk de tentjes van Pop up and Party, welke je kunt kiezen in verschillende thema’s. Mijn dochter koos voor het thema ‘beautyland’, maar er zijn ook thema’s als disco, woodland en unicorn. Ik kan je vertellen, het wordt echt één groot feest met de slaaptentjes.

Kijk hier voor de slaaptentjes.

Een Oud Hollandse thema kinderfeestje

Dit is mijn persoonlijke favoriet, een heerlijk oud Hollands kinderfeestje. Lekker sjoelen, koek happen, blik gooien, ik vind het een top thema! En daarbij is het ook nog eens geschikt voor alle leeftijden. Kortom, een ideaal kinderfeestje thema voor thuis.

Previous ArticleNext Article