Wow park in Denemarken, echt een aanrader!

Één van de meest verrassende uitstapjes tijdens onze trip naar Denemarken, was een middagje naar het WOW Park. Het werd me van tevoren aangeraden door een Deense moeder die regelmatig te vinden is in het park. “Je kunt daar heel relaxt gaan zitten en de kinderen gaan gewoon lekker hun gang”, wist ze me te vertellen.

wow park boomhut

Toch verloopt dat in eerste instantie een beetje anders wanneer je in het park komt. Als ouder denk je namelijk ‘WOW’, gaan mijn kinderen daarin klimmen? Maar voordat je bent bijgekomen van de schok, hebben de kinderen keihard ‘WOW’ geroepen en zitten ze al bovenin een boom. 

wow park rennen

Ja, WOW Park is wel de juiste benaming voor dit park.

Er zijn veel hoge boomhutten, touwbruggen, glijbanen en kabelbanen te vinden. En terwijl je in eerste instantie denkt dat je zal bezwijken aan een hartaanval, zul je al snel merken dat het volkomen veilig is.

>> Op vakantie naar Denemarken? Breng ook een bezoek aan Bork Vikingehavn

Wow park! Idyllische droomlocatie

Als we aan komen rijden bij een oude boerderij denk ik bij mezelf, ‘oh, dit is mijn droom’. En terwijl ik het denk, zegt de man zonder ook maar één stap naar binnen te hebben gezet, “Dit is gaaf! Dit moeten we in Nederland hebben!”. Zo fijn om samen een droom te delen, ook al weten we dat het hoogstwaarschijnlijk bij dromen blijft.

Wanneer we de boerderij binnengaan, wordt mijn idyllische gevoel alleen maar sterker. Wat ziet het er tof uit! Ik waan mezelf bijna in een zonnig land als ik op de binnenplaats van het oude boerenhof terechtkom. De zon schijnt zo prachtig over het grind. Mijn idee van een koud en nat Denemarken verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Afijn, het gaat hier om WOW Park, het speelbos voor de kinderen. Na de eerste paar keer WOW, zijn we dus al snel gewend aan de hoogtes. En terwijl ik mijn kleuter continu hoog tussen de bomen over de touwbruggen zie lopen, heb ik zelf nogal moeite om het randje naar de glijbaan over te stappen. Waar is die waaghals in mij? Word ik oud, of is het iets met hoogtevrees misschien? Persoonlijk schommel ik dan ook liever aan het touw dat aan een stevige tak hangt, vlak boven de grond.

wow park glijbaan

wow park slingeren

Van nettrampoline naar labyrint tot popcorn bakken

Naast de boomhutten, touwbruggen, glijbanen en kabelbanen is er ook een gigantisch grote nettrampoline te vinden in WOW Park. Normaal lopen gaat even niet lukken wanneer je je op de nettrampoline bevindt, want ondanks dat ik nooit op de maan geweest ben, moet het volgens mij ongeveer zo voelen als je op de maan loopt. De moonwalk, maar dan anders.

wow park labyrint

Het labyrint achterin het WOW Park is verrassend leuk! Niet zo eentje dat je ‘even snel’ doet, we zijn echt wel even bezig geweest om er weer uit te komen. Maar het toppunt was toch wel het picknickveld met de verschillende kampvuurtjes. Aan het einde van de dag komen de worstenbroodjes en barbecueroosters tevoorschijn. De kinderen verzamelen zich rond een vuurtje, ik mis alleen nog een gitaar.

Zelf proberen we de popcorn. “Mam, wat is dit!?”, roepen mijn kinderen wanneer ik met een bakje mais aan kom zetten. Ze hebben nog veel te leren, melk komt uit een koe (of geit of schaap, wat je wil) en popcorn is ontplofte mais. Terwijl mijn kinderen tot voor kort nog dachten dat popcorn in een zakje in de magnetron ontstond, weten ze nu dat je mais ook kan laten poppen in een gietijzeren pan boven het vuur.

wow park popcorn pannen
popcorn bakken
wow park popcorn
wow park popcorn bakken

Aan het eind van de middag komen we tot de conclusie: WOW Park is echt een aanrader! We hadden een prachtige dag en ik vraag me nog wel even af hoe mijn kinderen eruit hadden gezien als het een regenachtige dag was geweest. Zwart waarschijnlijk, maar dat had ze niet gedeerd. En mij ook niet. Want daar hebben we tenslotte een wasmachine voor.

Algemene informatie WOW Park

WoW park is ongeveer drie kwartier rijden vanaf Nørre Nebel (Landal Seawest waar wij verbleven).

Adres WOW Park:

Løvstrupvej 1
6900 Skjern
Denemarken

Openingstijden WOW Park

Het park is geopend van 10.00 – 17.00 maar soms gesloten vanwege een evenement, op de website van WOW Park kun je de actuele openingstijden vinden.

Ticket prijzen WOW Park

De entree voor WOW Park kost voor kinderen tot 5 jaar 90 DKK (+- €12,00) en vanaf 5 jaar 130 DKK (+- €17,50). Het klinkt als een flink bedrag, maar wanneer ik mijn kinderen aan het eind van de vakantie vraag wat ze het leukste van Denemarken vonden, roepen twee van de drie volmondig “WOW Park!”

“Zelfs leuker dan LEGOLAND?”
“Ja, zelfs leuker dan LEGOLAND!”

Previous ArticleNext Article

1 Comment