7x een toffe lampion voor jongens

lampion jongens

Laten we voorop stellen dat deze toffe lampions ook prima geknutseld en gebruikt kunnen worden door meisjes. Maar omdat we wat knutselen betreft toch vaak neigen naar éénhoorns en glitters, willen we ook laten zien dat er hele stoere dingen geknutseld kunnen worden. Zo dat gezegd te hebben, laten we je vandaag stoere lampions voor jongens zien die ze kunnen maken voor Sint Maarten.

Toffe sneeuwuil

lampion knutselen uil

Zoals ik al zei zijn deze lampions voor jongens ook heel stoer voor meiden. Kijk deze sneeuwuil maar eens, supertof toch!? Hoe dan ook, erg stoer voor een jongen die op snoepjesjacht gaat met Sint Maarten.

De sneeuwuil lampion is gemaakt van twee stevige stroken papier met daartussen bakpapier. Ook de versiering, zoals de ogen en vleugels zijn geknutseld van papier. Je hebt dus niet veel nodig om deze stoere lampion te maken.

Spiderman lampion

spiderman lampion

Een Spiderman lampion is toch wel het toppunt van stoer voor jongens, niet? De lampion is gemaakt van papieren bordjes die rood geschilderd zijn, een stukje bakpapier en een printable. Enorm makkelijk om te maken.

Lekker makkelijk: Mummie lampion

lampion maken makkelijk

Ah, we hadden het over een makkelijke lampion maken… Nou deze mummie lampion is nog makkelijker. Dus is de jongen in kwestie geen knutselaar, dan is deze met verband ingewikkelde fles zeker één om te onthouden. Twee grote zwarte knopen erop en klaar is de toffe lampion!

Nog zo’n stoere lampion: batman

batman lampion Sint maarten

Deze Batman lampion vergt wat meer verf en knip techniek. Maar al met al, toch ook best makkelijk om te maken. Net als de Spiderman lampion wordt deze ook gemaakt van papieren bordjes. In dit geval schilder je de bordjes zwart. Het bakpapier hebben we geel geverfd. Je kunt natuurlijk ook gewoon geel vliegerpapier gebruiken. Als laatste het logo van Batman erop en voila!

Shinen met een raket lampion

lampion maken

Niet alle lampions voor jongens hoeven makkelijk te zijn. Er zijn nu eenmaal jongens die ook graag freubelen. Echt waar! Dan is deze raket lampion erg leuk om te maken. De basis is hetzelfde als de sneeuwuil lampion, maar nu maak je er een raket van. De grootste uitdaging is het kegelvormige ‘dakje’ van de raket. Wij hebben daar in ieder geval behoorlijk mee lopen stoeien.

Sint Maarten lopen met een Ninjago lampion

Toch nog maar een makkelijke lampion, wat zeg ik makkelijkste lampion. Deze is echt voor de jongens met twee linker handen. Of voor de jongens die fan zijn van Ninjago, dan kan ook natuurlijk. Je hoeft alleen maar twee papieren bordjes rood te schilderen, de ogen van Lego Ninjago erop te plakken en een lampionnen stokje eraan vastbinden.

Schattig en toch stoer, een Dino lampion

lampion maken

Dion’s zijn stoer! Maar deze lampion is eigenlijk ook best schattig geworden. Je knipt één papieren bordjes door midden en met groen papier maak je er een dino lampion van. Best simpel en heel stoer voor de kleine jongen.

Previous ArticleNext Article