Super makkelijk en super stoer: Ninjago lampion

Het is weer bijna 11 november en dus gaan we Sint Maarten lopen! Een essentieel iets om Sint Maarten te kunnen lopen is een lampion. Op een bepaalde leeftijd maken kinderen geen lampion meer op school, maar de kinderen willen nog wel lampionnetje lopen. En dus zal je kind thuis aan de slag moeten om een lampion te maken. Een stoere en makkelijke lampion om te maken voor kinderen die op school geen lampion meer maken, is deze Ninjago lampion.

Wat heb je nodig?

Om deze lampion te kunnen maken, moet je wel wat spulletjes in huis halen. Mocht je deze knutselmaterialen niet in huis hebben, dan hoef je alleen maar een flits bezoek aan de action te maken. Daar kun je deze spulletjes zeker vinden.

  • Twee papieren bordjes
  • Ninjago ogen
  • Rode verf
  • Nietmachine
  • Chenille draad
  • Lampion stokje

Ik weet niet hoe graag jouw zoontje knutselt, maar die van mij houdt alleen van snelle en makkelijke knutselwerken. Wanneer het snel en makkelijk kan, dan wil hij het wel zelf doen. Maar als er teveel eigen creativiteit bij komt kijken, dan laat hij het knutselen aan zijn zussen over. Het is dus wel duidelijk wat voor knutselaar hij is en dat deze lampion echt heel makkelijk te maken is. Ook voor kinderen die niet van knutselen houden.

Je begint met de papieren bordjes rood te schilderen. Of groen wanneer je kleintje kiest voor een groene Ninjago. Voor de ogen kun je de printable gebruiken die we bij het Ninjago feestje gebruikten. Wanneer de verf op de papieren bordjes droog is, kun je de ogen op de rode bordjes plakken.

Nu kun je de papieren bordjes aan elkaar vast nieten met een nietmachine. Vervolgens knip je boven in de bordjes een driehoekje uit, zodat het lampje van het lampion stokje er precies in kan vallen. Maak twee gaatjes in de papieren bordjes. Hier maak je het chenille draad aan vast. Het chenille draad hang je aan het lampion stokje en klaar is de Ninjago lampion!

knutselen

Ook leuk om te maken; een Pokémon lampion

 Sint maarten lampion jongen
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.