Pieten escape room: detective Pietjes verzamelen!

Alle speurneuzen verzamelen! Pakjesavond is begonnen, maar er is een zak cadeautjes achtergebleven in het pakhuis! Kun jij erachter komen wie van de Pietjes zijn zak cadeautjes vergeten is? 

Speel dit leuke Sinterklaas detective spel tijdens jouw Sinterklaasfeest of pakjesavond!

Het printbare puzzel-detective-spel is een spel van aanwijzingen en tips met geheime codes van cijfers, symbolen en kleine puzzeltjes. In deze ‘escape room’ is een zak cadeautjes in het pakhuis achtergebleven. Welke van de acht Pietjes is zo vergeetachtig? Kunnen de kinderen dit uitzoeken? Het is een leuk spel om te spelen tijdens een Sinterklaasfeest of pakjesavond. 

De voorbereiding voor deze Pieten escape room heel simpel, je hoeft de printables alleen maar te printen! En de printables met een schaartje knip je uit. Dit zijn de geheime codes en kun je voor het mooie plastificeren. 

Hoe lang duurt het spel: ongeveer 20-30 minuten (afhankelijk van leeftijd en aantal spelers). Wij adviseren om maximaal 4 spelers per spel te laten spelen. Zijn er meer kinderen aanwezig? Dan kun je het spel meerdere keren uitprinten en de groep in kleinere groepjes verdelen.

Leeftijd: 8+ (Jongere kinderen kunnen spelen met hulp van een volwassene of ouder kind). 

De kinderen mogen het best even moeilijk hebben als ze de aanwijzingen en tips voor het eerst zien. Dat is niet erg! Laat ze even nadenken voordat je ze helpt. Sommige aanwijzingen en tips zijn moeilijker dan andere (en dat is ook de bedoeling).

Combineren met de speurtocht

Om het Sinterklaas spel nog spannender te maken, kun je de aanwijzingen en tips verstoppen door het te combineren met de Sinterklaas speurtocht. Niet noodzakelijk, maar wel leuk!

Bij ieder symbool op de wegwijs-kaart verstop je een aanwijzing of een tip. De kinderen volgen dan de route op de wegwijs-kaart. Wanneer ze bij een symbool aankomen, kunnen ze zoeken naar een aanwijzing of tip. Als er een aanwijzing gevonden is, kan deze ontrafeld worden. Vervolgens kunnen de kinderen door met zoeken naar de volgende aanwijzing of tip. En hoe moeilijker ze te vinden zijn, hoe meer plezier de detective Pietjes zullen hebben!

Sinterklaas detective spel printen

Alles wat je nodig hebt om dit Sinterklaas detective spel te printen is een printer, (stevig)printpapier, een schaar en een pen of potlood. Binnen een mum van tijd ben je klaar, en kan het spel gespeeld worden.

Het detective spel voor een Sinterklaasfeest of pakjesavond kun je hier bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. De printables ontvang je dan direct in je mailbox.

Bedrag € -
sinterklaas spel detective
Previous ArticleNext Article