De leukste kinderkleding trends voor de komende winter

kinderkleding trends

Zo langzamerhand komt de winterkleding van de kinderen weer tevoorschijn in de kledingkast. Maar wanneer ik de winterkleding kleding van vorig jaar tevoorschijn haal, dan valt me één ding elk jaar weer op. Wat zijn de kinderen weer gegroeid! Truien worden te klein, lange broeken te kort en de winterjas? Ik vraag me dan voor de laatste keer af, kan het nog een winter mee? Of moeten we nu echt gaan shoppen? Meestal weet ik het antwoord al…

Hoe dan ook, een kijkje nemen in de kinderkleding trends voor de komende winter kan geen kwaad. Want we willen als ouder toch allemaal dat onze kinderen er hip en trendy bijlopen? Ik word daar in ieder geval wel vrolijk van.

En dus dook ik in de kinderkleding trends voor het komende winterseizoen. Wat zijn de leukste kinderkleding items? Wat zijn de musthaves? En welke kleuren en prints op de kinderkleding zijn de trend deze winter? 

Metallics!

Elk seizoen komen er weer nieuwe trends in de kindermode voorbij. Sommige komen en gaan in één seizoen. Andere blijven wat langer hangen. De metallic trend wordt meestal gekoppeld aan de feestdagen. Maar de glimmende stoffen hoeven niet meer bewaard te worden tot december. Dit seizoen mogen we meteen al los gaan. En ik durf te wedden dat menig meisje daar heel blij mee is. Want wie wil er nou niet elke dag in feestelijke kleding rondlopen? 

Het leuke aan deze metallic-trend is dat het heel goed te combineren is met andere trends. Zo past ‘gewoon functionele kleding’ bijvoorbeeld ook prima in dit plaatje. En nu we het er toch over hebben, de ‘gewoon functionele kleding’ is de volgende kinderkleding trend die opvalt!

Gewoon lekker functioneel

Ik begin spontaan ‘ik wil ook zo’n broek met van die zakken aan mijn zij’ te zingen. Ken je deze niet? Dan is het vast een generatie dingetje. Maar broeken met zakken aan de zijkant, ook wel cargobroeken genoemd, zijn een absolute must-have deze winter. Daarnaast zijn neutrale kleuren als bruin en groen en gewoon een lekkere teddy bodywarmer of een warm fleecevest onmisbaar. Stevige kinderschoenen eronder en klaar is de outfit. Eigenlijk kiezen we als ouders gewoon weer graag voor praktische kinderkleding.

School is cool

En de laatste opvallende kinderkleding trend voor komende winter is geïnspireerd op de schooluniformen. Niet te missen is een baseball jack, welke we de afgelopen jaren al meerdere keren voorbij zagen komen. Maar dit keer mag er een geweldig plooirokje onder gedragen worden. En bij de jongens worden de hoodies ingeruild voor een overhemd met een blazertje. Zo wordt school nog eens cool!


kinderkleding trends

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article