De kinderkleding trends van 2023: mixen maar!

kinderkleding trends van 2023

Ook dit seizoen werpen we weer een blik op nieuwe collecties en we bespreken de kinderkleding trends van 2023!

Paas-goed, Paas-best, nieuwe jassen, nieuwe rokken… Ken je het liedje? Het is bijna lente, het is bijna Pasen, het is tijd om te shoppen! Jiehoe! Ik kwam er laatst weer eens achter dat alle drie mijn kleintjes weer een maat gegroeid zijn en nu dus een groot deel van de zomergarderobe vervangen moet worden. En met vier kleintjes kan dat behoorlijk oplopen en een flinke hap uit het budget zijn.

Kinderkleding trends van 2023

Daarom ben ik altijd dol op mixen. Mixen van setjes, maar ook mixen van merken voor een outfit. Ik vind het bijvoorbeeld prima om een mooie zomerjas van een bepaald merk te kopen voor mijn kind, maar daar tegenover staat dan vaak wel weer een goedkoper outfit. Kortom, de kleding voor mijn kinderen hoeft van mij niet allemaal merkkleding te zijn. En laat dat nou ook eens de trend van 2023 zijn!

Omdat er weer een nieuw seizoen aankomt, mijn favoriete seizoen, duik ik weer heerlijk in de kinderkleding collecties. Soms ben ik gewoon blij dat ze lekker doorgroeien! Want dan heb ik weer een excuus om te shoppen. Dat hoeft overigens niet altijd nieuwe kleding te zijn! Ik word gewoon vrolijk van het speuren naar toffe outfits voor mijn kinderen. De een haalt energie uit sporten, maar ik dus energie uit kinderkleding.

Jurkjes voor de meiden

Ik geniet ervan wanneer mijn meiden in een jurkje ronddartelen. Zeker nu ze nog klein zijn en alles leuk vinden wat ik ze aantrek. Ik weet ook wel dat er een dag komt dat ze een eigen mening en smaak zullen ontwikkelen. Maar voor nu vinden ze alles nog leuk.

De jurkjes van het komende seizoen zijn van die heerlijke zwiere-zwaai jurkjes. Het liefst met ruffles aan de mouwen of aan de onderkant. Een beetje wijd vallende jurkjes dus! Je ziet ze met een printje, zoals een bloemetje, maar wat opvalt is dat het vooral niet te druk moet zijn. Felle kleurtjes? Daar doen we niet aan het komende seizoen!

kinderkleding trends van 2023

De outfits voor meiden kun je het komend seizoen gerust ‘een romantische look’ noemen. Ik krijg er ook wel een beetje een bohemien gevoel bij. Aardse tinten en een subtiel bloemetje, dat is eigenlijk de beste samenvatting wat toffe outfits voor meiden betreft.

Mixen voor de jongens

Ook voor de jongens zien we veel aardse tinten. Eigenlijk is de kinderkleding trend van het komende seizoen een serene rust voor het oog. Waar je in de kindercollecties van 2022 nog wel eens alle kleuren van de regenboog tegenkwam, laten we die trend in 2023 helemaal vallen.

Bij de jongens kun je perfect mixen tussen de setjes, maar ook tussen de merken. Al de aardse tinten passen prima naast elkaar en vloeken niet. Maar het is ook zo dat naast een budget trui prima een merk broek past, en vice versa. Een ideale trend dus eigenlijk!

Previous ArticleNext Article