Merk alert: Bear & Mees

kinderschoenen bear meas

Ja letten we even op mensen? We hebben namelijk een merk alert die je niet missen mag. Een merk met fijne kinderschoenen van Nederlandse bodem en worden geproduceerd in Portugal. Opvallend zijn de toffe printjes en vooral de gewaagde combi’s van Bear & Mees. Maar ook de binnenkant van de schoentjes die van badstof zijn gemaakt, is echt een aanwinst! Geen gehannes meer met lage sokjes, maar gewoon lekker met blote voetjes in de schoentjes deze zomer. 

Kinderschoenenmerk: Bear & Mees

Het vrij nieuwe merk wil kinderen uitdagen om zich bewust te worden van de wereld waarin ze opgroeien. Veganistische schoenen hebben vaak een ‘geitenwollen sok’ imago, maar daar wil Bear & Mees verandering in brengen. Bear & Mees wil kinderen aanspreken aan de hand van vrolijke prints uit het dierenrijk. Daarnaast maakt Bear & Mees op een speelse wijze een link met de plastic soep, door schoentjes aan te bieden gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Gemaakt van PET-flessen

Zodra de flessen worden gerecycleerd, doorloopt PET een reinigings-, maal- en smeltproces dat resulteert in draad, waardoor plastic een tweede leven krijgt. Het draad wordt geweven tot stof waar de bovenkant van de Bear & Mees-schoenen van worden gemaakt. Elk paar Bear & Mees-schoenen bevat ongeveer 3 gerecycleerde PET-flessen.

kinderschoenen bear en mees

Lancering van een sandaaltje

Nadat Bear&Mees vorige jaar debuteerden met een schoenencollectie van gerecyclede PET- flessen, organisch katoen en diervriendelijk- en ecologisch mircofiber, komt het Nederlandse merk nu met een sandaaltje waarbij de ecologische kindervoetafdruk nog verder wordt geminimaliseerd. Bear&Mees dragen duurzame mode en circulaire ontwikkelingen hoog in het vaandel. Het merk wil graag kinderen bewustmaken van de wereld waarin ze opgroeien en inspireren om (ook) duurzame keuzes te maken.

De bovenkant van het sandaaltje is gemaakt van appelleer. Appelleer is het resultaat van een uiterst innovatief proces, waarbij het leer wordt gemaakt uit de pulp van gefermenteerde appelschillen met als resultaat een hoogstaand en kwalitatief vegan-leer. Het voetbed is gemaakt van Portugees kurk.

Shoppen!

Ik – en mijn dochter met mij – ben verliefd op de schoentjes van Bear & Mees. Niet alleen het bijzondere proces, maar vooral de looks van de schoentjes zijn fantastisch. Ook mijn dochter werd meteen vrolijk bij het aanschouwen van de schoentjes. Ze zijn zo leuk, dat het kiezen tijdens het shoppen niet makkelijk gemaakt wordt.

De schoentjes van Bear & Mees zijn verkrijgbaar in de maten 25 t/m 34 voor €69. De sandaaltjes zijn vanaf april 2020 verkrijgbaar voor €49,- in verschillende kleuren op www.bearmees.com in de maten 24 t/m 33.

Kinderschoenen bear en mees

kinderschoenen

bear en mees merk

Previous ArticleNext Article