De kinderkleding trends van 2022

Kindermode is, net als dames- en herenmode, constant in beweging! Zo zijn er nu, anno 2022, weer duidelijke trends terug te zien in de kinderkleding. Maar waar je ‘vroeger’ als ouder bepaalde wat je kleintje droeg, hebben kinderen vandaag de dag een behoorlijke zeggenschap over de kinderkleding die ze aantrekken. En dat is eigenlijk ook best logisch aangezien zij degene zijn die de kleding dragen. Het is een beweging die helemaal zo slecht niet is. Kinderen vormen al vroeg een eigen identiteit in de stijl die ze willen dragen. En de groeiende populariteit van kindermode op sociale media heeft daar natuurlijk wel wat mee te maken.

Comic op je kleding

Zo zien we dat comics op je kleding helemaal hot is! Tien jaar geleden was er geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om mijn kinderen ‘Minnie Mouse’ kleding aan te trekken. Maar net als vele dingen in de opvoeding is ‘loslaten’ het antwoord. Dus waar je kleintje ook fan van is, Paw Patrol, Fortnite of Disney figuren, comics op je kleding mogen gewoon gedragen worden! Bovendien hoeven de comics op de kleding van je kleintje helemaal niet onbetaalbaar te zijn! Zo heeft C&A de officiële goedkeuring van onder andere Walt Disney Company en dus koop je comic kleding ook voor een schappelijke prijs.

Rainbow, alle kleuren van de regenboog

Dit is ook een trend van 2022 in de kinderkleding; alle kleuren van de regenboog. En dan maakt het eigenlijk niet uit of het felle kleuren of pastelkleuren zijn, als het maar een fijne mix is. En hoewel dit dan weer niet echt iets is in deze tijd van unisex, zien we onderscheid bij jongens en meisjes. Bij de jongenskleding zien we meer de fellere kleuren en zelfs neon terug. En meisjeskleding is meer gericht op pasteltinten. Maar wel bij beide alle kleuren van de regenboog.

Vintage, we gaan voor duurzaam

En dit is natuurlijk een prachtige ontwikkeling in de kinderkleding trends! Ook kinderen worden steeds bewuster en duurzaamheid wordt er met de paplepel ingegoten. Vintage kleding is helemaal niet armoedig of zielig, maar juist het tegenovergestelde!

Zelf kleding pimpen

En om de vintage kleding toch helemaal eigen te maken, wordt er volop kleding gepimpt. Zo zagen we vorig jaar natuurlijk al de ty dye trend, waar simpele witte shirts omgetoverd werden tot een kleuren explosie! En dit jaar kun je de trends volgen door zelf je rouches, lovertjes of badges op je kleding vast te maken. Dat pimpen blijft overigens niet alleen bij de kinderkleding, ook schoenen en andere accessoires moeten eraan geloven.

Comfortabele kinderkleding

En als laatste blijft comfortabele kinderkleding één van de grootste prioriteiten. Comfortabele kinderkleding is niet eens zozeer een trend, maar gewoon een must. Kinderen moeten zich lekker en vrij kunnen bewegen om goed te kunnen ontwikkelen. En daar mogen trends natuurlijk niet bij in de weg staan. En of dat nou een hoodie, een jogpants, een ruime jurk of een strakke legging is, dat is volledig aan het kind. Prettige materialen en een fijne pasvorm voor het kind, gelukkig is ook dat in 2022 gewoon volop verkrijgbaar!


Uitgelichte afbeelding: pixabay

Previous ArticleNext Article