Paasspel: Detectivespel, de Paas editie!

paasspel

Dit jaar gaan jullie met de paasdagen geen eieren zoeken, maar aanwijzingen zoeken! Wij hebben hier namelijk een leuk paasspel voor je klaar staan. Een paasspel waarbij je erachter moet komen, wie de eieren heeft verstopt, waar ze zijn verstopt en welk bewijsstuk erbij hoort. Kortom, een detective spel, maar dan een paas editie.

Detectivespel (Pasen editie)

Het printbare puzzel detectivespel (Pasen editie) is een spel van aanwijzingen met geheimcodes van cijfers, symbolen en kleine puzzeltjes. In dit spel zijn de paaseieren door iemand verstopt. Maar door wie? En waar? Een leuk spel om te spelen tijdens de paasdagen! 

Er zijn 8 verdachten, 8 verstopplekken en 8 bewijsstukken. Door aanwijzingen te ontrafelen (het zijn geheimcodes) kun je er achter komen, wie de eieren heeft verstopt, waar ze zijn verstopt en het bewijsstuk wat erbij hoort. 

Paasspel voorbereiden

De voorbereiding is heel simpel, je hoeft de printables alleen maar te printen! Om het spel wat spannender te maken, kun je alle aanwijzingen verstoppen. En hoe moeilijker ze te vinden zijn, hoe meer plezier de detectives zullen hebben!

Leuke verstopplekken: onder de salontafel, achter een deur, hangend aan de douchemuur, in een kast, enzovoorts. Een idee voor het verstoppen van de aanwijzingen: doe ze in vrolijke enveloppen! Of combineer dit paasspel met onze paas speurtocht! Dan kun je bij ieder paasei één of twee aanwijzingen verstoppen.

Wanneer er een aanwijzing gevonden is, kan deze ontrafeld worden. Vervolgens kunnen de kinderen door met zoeken naar de volgende aanwijzing. Ze hoeven niet per se de juiste volgorde aan te houden om het ‘mystery’ op te lossen. Als je de aanwijzingen liever gewoon op de keukentafel uitspreidt, werkt dat ook! 

paasspel

Hoe lang duurt het spel: ongeveer 20 minuten (afhankelijk van leeftijd en aantal spelers).

Leeftijd: 8+ Jongere kinderen kunnen spelen met hulp van een volwassene of ouder kind. 

Paasspel printen

Bedrag € -
paasspel
Previous ArticleNext Article