Een introverte moeder met een extrovert kind

extrovert kind introvert moeder

Eén van de grootste misvattingen over introverte mensen, is dat ze verlegen zijn. Maar het feit is, is dat ik gerust mijn zegje durf te doen. Ik blijf heus wel staande in grote mensenmassa’s en ik ben daarin ook behoorlijk zelfverzekerd. Het kost me alleen super veel energie. En nu ik een extrovert kind op de wereld heb gezet, brengt het me ook regelmatig in (voor mij) ongemakkelijke situaties. 

Hier 7 ongemakkelijke situaties voor een introverte moeder met een extrovert kind.

1. Je kind praat tegen én over vreemden

Extroverte kinderen houden ervan om te kletsen en nemen geen blad voor hun mond Het maakt niet uit of mama de “praat niet met mij” blik op haar gezicht heeft, deze snapt het extraverte kind namelijk al helemaal niet. Nee, een rondje boodschappen doen kost je twee keer zoveel energie wanneer je je kind meeneemt. Het is namelijk onvermijdelijk dat hij tegen iedereen gedag zegt, een praatje maakt met de vakkenvuller en aan jou luid en duidelijk vraagt wat die mevrouw op haar hoofd heeft?

2. Je kind wil met iedereen spelen

Iedere dag hoop je dat je kind geen speelafspraak gemaakt heeft. Dat je rustig samen thuis een spelletje kunt doen. En dat je de rest van de dag met niemand meer hoeft te praten. Maar het feit is dat je iedere dag de vraag krijgt of hij met iemand mag spelen. En het meest ongemakkelijke is dat je kind vrienden wil zijn met iedereen! Je kind hopt van vriend naar vriend,  met als gevolg dat jij je iedere keer weer opnieuw moet voorstellen aan de ouders van die kinderen. Dat je een praatje moet maken terwijl je diep van binnen met helemaal niemand praten wil. Je wil gewoon naar huis. Met alleen je eigen kind… Speelafspraakjes? Brrr!

3. Kinderverjaardagen zijn hel

Omdat je kind zo lekker extrovert is en heel veel vrienden heeft, wil hij ook iedereen uitnodigen. Gelukkig kun je als ouder je storten op de rol van gastvrouw en lekker in de keuken staan, zodat je met niemand hoeft te praten.

4. Het kind is nooit stil

Een extrovert kind praat altijd en is zo nieuwsgierig dat het ook altijd vragen stelt. Op zich wordt nieuwsgierig gezien als iets goeds en dat is het ook, behalve wanneer je als moeder even geen antwoorden meer geven wil. Mijn hemel, soms kun je niet eens de gedachten in je eigen hoofd horen.

5. Gebrek aan rust

En daarmee komen we automatisch op puntje 5, rust bestaat niet met een extrovert kind. Het mooie aan introvert zijn is dat stilte mag, graag zelfs! Gezelschap, een gesprek op gang houden, altijd geluid, het is gewoon niet nodig. Maar ja, voor een extrovert kind dus wel. Altijd zingen, vragen stellen of gewoon willekeurig iet zeggen om het zegger, je kind zal nooit stil zijn. Behalve wanneer je het kind voor de tv parkeert of omkoopt.

6. Logeerpartijtjes, help!

Er is iets wat nog erger is dan speelafspraakjes en kinderverjaardagen… Namelijk logeerpartijtjes! Een logeerpartijtje betekent namelijk dat je naast je eigen kind ook nog het kind van een ander naar bed moet brengen. En kinderen naar bed brengen SUCKS.

Logeerpartijtjes… Neeeeh

7. Geen schuldgevoel

Wat heel fijn is voor een introverte moeder, maar ongemakkelijk om te zien voor de buitenwereld, is dat een introverte moeder zich niet zo snel schuldig voelt. Ik kan gemakkelijk een paar dagen weg van mijn kinderen, zonder dat ik me enorm schuldig ga voelen. Natuurlijk, ik mis ze wel, maar genieten van de rust kan ik zó waarderen.


Afbeelding: Shutterstock / pixelheadphoto digitalskillet

Previous ArticleNext Article