Superleuk: Foto’s in een doosje

foto in een doosje

Ik heb al zoveel pogingen gedaan om mezelf toe te zetten tot het maken van fotoalbums. Soms lukt het! Zoals het fotoalbum van onze familievakantie naar Suriname. Maar na de uren die ik had besteed aan het uitzoeken van 2000 foto’s, was ik er ook wel weer even klaar mee. En dus raakte ik weer verder verwijderd van het maken van fotoalbums van de kinderen. Wéér een jaar voorbij zonder album… 

Schuldig voelen

Ik kan me heel schuldig gaan voelen over het feit dat ik de foto’s van de kindertijd van mijn kinderen niet netjes heb gesorteerd en in mooie albums heb geplaatst. Maar ik kan het ook niet doen. Want uiteindelijk weten we allemaal dat schuldgevoel niets brengt behalve frustratie en onrust. En dus parkeer ik mijn ideeën over het maken van de fotoalbums weer ergens in de kast en laat ik het los. Bovendien heb ik altijd nog mijn Instagram account en een telefoon vol met foto’s die ik aan de kinderen kan laten zien.

Tastbare foto’s

Maar toen kwam er afgelopen week er wel iets heel leuks voorbij! Bij smartphoto zag ik foto’s in een doosje. En de kriebels om toch die tastbare foto’s te hebben kwam spontaan weer boven borrelen. Om de één of andere reden blijf ik toch aantrekkingskracht hebben voor afgedrukte foto’s. Het is makkelijker om het aan een ander te laten zien. Maar ook het terugkijken naar tastbare foto’s geeft me een voldaner gevoel.

foto doosje insta

foto in een doosje

foto in doosje

Foto’s in een doosje

Goed, foto’s in een doosje dus. Het leuke aan dit concept is dat je heel gemakkelijk je Instagram foto’s kunt gebruiken voor de foto’s in het doosje. De afmetingen zijn als volgt: 10,2 cm x 11,9 cm met een vierkante fotoruimte van 9,3 x 9,3 cm. Je hoeft dus niet eerst uren je foto’s uit te zoeken, want dit heb je al eens gedaan. Standaard kun je 36 fotoafdrukken in het doosje doen, deze kun je uitbreiden tot 52 fotoafdrukken. En zo kwam ik op het idee om een foto doosje per jaar te maken. 52 foto’s is van elke week een foto!

Super leuk, met een onwijs gaaf eindresultaat. De ruimte onder de foto geeft je de mogelijkheid om er een korte tekst bij te zetten. Skiën in Winterberg, dagje Arnhem, vakantie naar Suriname, midweekje Belgische Ardennen en op het strand van Texel. Voor ik er erg in had, beleefde ik heel 2019 opnieuw.

foto in een doosje

Wie weet begin ik ooit toch nog eens aan de gigantische klus van het maken van kinderalbums voor mijn kinderen. Maar voor nu vind ik foto’s in een doosje echt superleuk en een mooi alternatief voor het maken van de albums.

Previous ArticleNext Article