5x de meest fantastische buiten speeltoestellen voor kinderen

toestellen om buiten mee te spelen

Ik hoor moeders om mij heen regelmatig klagen dat het niet mee valt om de kinderen buiten te laten spelen. Tegenwoordig moet er van alles uit de kast getrokken worden om ze enthousiast te maken voor een kwartiertje buitenspelen. Zonde, dat is namelijk helemaal niet nodig! En als ik terugdenk aan mijn eigen kindertijd, was het buitenspelen juist de leukste tijd. Lekker ravotten en spelletjes doen met vriendjes en vriendinnetjes. Daarbij is buiten spelen heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het stimuleert namelijk de fysieke, de emotionele, de sociale én de cognitieve ontwikkeling van een kind. En dan hebben we ook nog de nodige vitamine D die een kind naar binnen slurpt tijdens het buiten spelen. Kortom, redenen genoeg om je kind te blijven stimuleren om buiten te spelen.

Maar nu komt natuurlijk de grote vraag, hoe? Hoe stimuleer je een kind om naar buiten te gaan? De manieren zijn eindeloos, van belonen tot simpelweg enthousiast maken. Vandaag laat ik in samenwerking met Wickey, de leukste speeltoestellen voor buiten zien waarmee je kinderen kunt stimuleren om buiten te spelen.

Een speeltoestel met huisje

Één van de grootste favorieten voor kinderen is een speeltoestel met speelhuisje omdat dit geschikt is voor verschillende leeftijden. Voor kleine kinderen komt het speelhuisje ten goede aan hun fantasiespel. En voor grotere kinderen is het de motorische uitdaging van een speeltoestel wat het leuk maakt. Denk aan het glijden van de glijbaan of juist het er tegenop klimmen wat kinderen zo graag doen, maar wat helaas vaak verboden wordt in de speeltuin. Om het perfecte speeltoestel met huisje te kopen kun je bij Wickey.nl terecht. Hier vind je namelijk kwalitatief hoogwaardige houten speeltoestellen die zeker niet misstaan in je tuin. Door de verschillende thema’s, kan ieder kind zijn eigen fantasie erop loslaten. En het voordeel van een speeltoestel in je eigen tuin, is dat kinderen hier hun eigen regels mogen maken. Tegen de glijbaan opklimmen? Ga je gang!

Een trampoline

Wat ook fantastisch is voor kinderen is een trampoline. Een trampoline in de tuin zal kinderen zeker weten te stimuleren om naar buiten te gaan. Een trampoline stimuleert tevens de motorische ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Want waar het begon met kleine sprongetjes, zal het kind binnen no-time gaan experimenteren en maakt het voor je het weet zijn eerste salto. Daarbij is een trampoline uitermate geschikt voor kinderen die hun energie kwijt moeten.

Een schommel

Voor onze kinderen hadden we een schommel en ringen in de tuin. Hier hebben ze uren op geschommeld en aan gehangen. Naast dat schommelen goed is voor het evenwicht, is het ook zeer ontspannen om even heerlijk te schommelen. Ik zag mijn kinderen dan ook regelmatig na schooltijd even rustig en gedachteloos op de schommel zitten. Wil je een speeltoestel kopen, dan kun je ook voor een mooie stevige schommel terecht bij Wickey.nl. Het assortiment gaat van een speeltoestel met enkel een schommel tot schommels gecombineerd met speelhuis en klimrek.

Een zandbak

Hoewel dit voor menig ouder niet het favoriete buiten speeltoestel is, is het wel een fantastisch speeltoestel voor ieder kind. Dus ik zou zeggen ouders, zet je frustratie van overal zand even opzij en gun je kind het plezier van een zandbak. Een zandbak in je tuin biedt namelijk zoveel speel- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het stimuleert de sensorische ontwikkeling door lekker wroeten in het zand en ook de fantasie met het bakken van taartjes en bouwen van zandkastelen.

Een duikelrek

Dit is iets waar ik zelf nooit aan had gedacht om in de tuin te zetten, maar toen ik mijn jongste dochter uren op het schoolplein zag duikelen, werd dit opeens een heel goed idee. Een duikelrek is vrij simpel, maar stimuleert wel heel veel lichamelijke beweging. Daarbij past een groot speeltoestel niet in iedere tuin, maar een duikelrek zal ook in kleinere tuinen passen.

En zo kun je je kind door een fantastisch buiten speeltoestel te kopen, stimuleren om buiten te spelen.

Previous ArticleNext Article