Ik wil geen vrienden met je zijn

Ik krijg regelmatig vriendschapsverzoekjes op Facebook of volgverzoekjes op Insta. Soms zijn het mensen waarvan ik denk, ‘wie ben jij dan, waar moet ik jou van kennen?’. Soms zijn het oude bekenden, waarvan ik denk, ‘ooohhh, ik was je helemaal vergeten, maar hoi leuk dat je ook nog leeft’. En soms zijn het mensen waarvan ik denk, ‘hoezo vrienden?’. Dat zijn namelijk de vrienden van mijn kinderen.

Vrienden van mijn kinderen dus. 7-8-9 jarige kinderen. Wat doe je in hemelsnaam op social media?? Zo, dat is eruit.

Ik begrijp heel goed dat je kinderen moet leren om te gaan met internet, de sociale media en alles wat bij deze (voor mij) nieuwe technologie komt kijken, maar mag ik het alsjeblieft eerst zelf even uitzoeken? Ik begrijp ook heel goed dat je als ouder een vinger in de pap wil hebben, betreffende Instagram, Facebook en dat soort ongein. Dat je controle wil hebben, waar mogelijk en dat je daarom vrienden wordt met je eigen kinderen. Als het tieners zijn. Want serieus, 7-8-9 jarige kinderen hebben toch nog helemaal niks te zoeken op social media? 

Ga knikkeren!

Wat ik te delen heb op Social Media, gaat de vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen helemaal niks aan. Mijn Facebook is niet publiekelijk met een reden. Mijn Instagram is ook niet publiekelijk met een reden. Ik deel daar alleen dingen die ik met mijn vrienden wil delen. MIJN vrienden.

Het laatste waar ik op zit te wachten in deze social media onzin, is kinderen van een ander te moeten controleren op wat ze allemaal uitspoken in het online wereldje. En dan moet ik dat zeker ook nog gaan doorspelen aan de ouders? Ik wil me daar niet in mengen. Ik wil me daar niet mee bezig houden. Mijn eigen kinderen hebben niet voor niets nog geen social media accounts. Daar zijn ze in mijn ogen nog te jong voor!

Dus nee, ik wil geen vrienden worden met de vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen. Ga lekker spelen met mijn kinderen. Buiten, waar ik geen last van je heb. Dan ga ik nog even ongegeneerd door mijn Facebook scrollen.


vrienden printerest

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ik krijg die verzoeken ook wel eens en vind dat ook altijd een beetje raar. Het voelt niet helemaal goed. Meestal overigens wel iets oudere kinderen al, van vriendinnen van mij. Mijn eigen dochter wordt dit jaar 10 en krijgt dit jaar voor het eerst een telefoon (ik moet het allemaal nog uitzoeken), maar ik wil niet dat ze al op Facebook gaat. Inderdaad, ze moeten vooral lekker buiten spelen nog! Voor ons volwassenen is dat trouwens ook goed. 😉