5 tips om te besparen in het huishouden

besparen

Het huishouden is natuurlijk een heel breed begrip en het is maar net wat je daar zelf allemaal onder verstaat. Hoe dan ook, een huishouden is een grote kostenpost, zeker wanneer je een huishouden met drie kinderen en een hond runt. Ik vraag me regelmatig af waar we op kunnen besparen in het huishouden en ik moet je eerlijk zeggen dat de man daar een betere kijk op heeft. Zo heeft hij onlangs bijvoorbeeld alle gloeilampjes vervangen voor ledlampjes, het scheelt een hele hoop energie kosten.

Ik vroeg hem nog meer punten waar we kunnen besparen in het huishouden en dit zijn zijn tips.

Tip 1. Gebruik een huishoudportemonnee met een vast bedrag per maand

Kijk van tevoren goed hoeveel je per maand uitgeeft en hoeveel je zou moeten uitgeven (groot verschil) aan boodschappen. Je zult meteen al zien dat je heel wat kunt besparen, dág repen Tony Chocolonely’s en flessen wijn. Stel het bedrag vast en doe dat contant in je portemonnee. Combineer dit met het van tevoren een boodschappenlijstje maken, en je gaat veel bewuster boodschappen doen en bespaart zo tientallen euro’s. 

Tip 2. Ga na wat veel energie kost

Apparaten aan laten staan kost overbodige energie en dus geld. Laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten en gooi je kleding niet in de droger, maar hang het op. De lichten aan laten staan kost energie en dus geld. Maar ook bepaalde lampjes kun je vervangen voor lampjes die minder energie nodig hebben. Het is één keer investeren, maar scheelt je al met al toch al snel zo’n … euro per jaar.

Tip 3. Bespaar op je energieleverancier

Doe een energievergelijk en bekijk op die manier wie de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden is. Ga je af op de beoordeling van anderen, ga je voor duurzaamheid, of is de looptijd en het type contract belangrijk? Met een eenvoudige energievergelijking, weet je heel snel welke leverancier het beste bij je past. En het zou je zomaar honderden euro’s op je energierekening kunnen besparen.

Tip 4. Ga op zoek naar simpele bespaartrucjes

Geef een mep op de wc-rol zodat hij plat wordt, zo rol je minder makkelijk teveel velletjes af. Heb je het koud? Trek een trui aan of pak een dekentje, lekker knus samen met de man op de bank, wie weet wat daarvan komt en hoe warm je het daarvan krijgt.

Tip 5. Zet je kinderen de deur uit

Moet jij eens kijken hoeveel boodschappengeld en energie je bespaart!

Energie vergelijken, een huishoudportemonnee aan schaffen en simpele trucjes zijn dé tips om te besparen in het huishouden. 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Als uit nummer 4 dan maar niet nog een kind komt. Ben je alsnog duurder uit.