Hoe verpest ik het leven van mijn kleintjes?

Als moeder doe je het nooit goed, daar ben ik inmiddels wel achter. Is het niet je eigen gevoel dat zegt dat je het volkomen verprutst hebt, dan zijn het wel de kleintjes die vinden dat je de plank volledig misslaat. En geloof me, voor beide gevallen is niet veel nodig. Voor het eerste geval is er het welbekende schuldgevoel. In alles. En altijd. Voor het tweede geval zijn er je kleintjes die nogal snel kunnen vinden dat je het echt verschrikkelijk verpest voor ze. Hun hele leven. 

En zoals ik al zei, er is niet veel voor nodig om het leven van je kleintjes te verpesten.

– Geef je je kind géén mobiele telefoon op 7-jarige leeftijd… Leven verpest. 

Hoe kan ze nu overleven zonder een telefoon? Kinderen in haar klas hebben een iPhone en dus is het heel erg nodig om er ook één te hebben voor…. Uuhh, ja voor spelletjes ofzo, die heel erg nodig gespeeld moeten worden. En… Voor… Uuhhh… Bellen? Want dan hoeft ze jouw telefoon niet meer te lenen als ze een telefoontje (nooit dus) moet plegen.

– Dwing je kind om een lange broek aan te trekken. In de winter… Leven verpest.

Wie heeft bedacht dat er kleding in het openbaar gedragen moet worden? Echt waarom? Nee mama, niet een lange broek aan, nee, néé, nee! Het verpest mijn leven! Aldus de peuter.

– Leg je (vermoeide) kind op bed en zeg dat ze moet gaan slapen… Leven verpest.

Kinderen hebben geen slaap nodig, echt niet, het verpest hun leven. Volgens mij denken ze dat hun leven ermee gehalveerd wordt, wat feitelijk ook wel een beetje zo is.

– Zing een liedje voor je kind… Leven verpest.

Oké, dit ligt misschien werkelijk aan onze zangkunsten.

– Geef je kind het avondeten waarvoor je een half uur in de keuken hebt gestaan… Leven verpest.

Hoe verzin je het om ze een gezonde, warme maaltijd te geven? Het is echt één van de verschrikkelijkste dingen die je ze aan kunt doen. Elke avond weer die gore groente die nergens naar smaakt. Eet die bende zelf maar op.

– Vertel je kind dat jullie niet elke schoolvakantie naar Disneyland gaan… Leven verpest.

Ja die snap ik wel, het heeft mijn leven ook een beetje verpest.

Zie je? Het leven van je kleintjes verpesten is een eenvoudig klusje. Maar weet wel dat hoe meer je hun leventje verpest, hoe beter je het (over het algemeen) doet als ouder.

Hoe fijn. Thank God voor dit gebeuren dat ouderschap heet.


Origineel gepost december 2015
Update december 2021

leven kinderen verpesten

Previous ArticleNext Article

4 Comments

 1. Hij is weer leuk geschreven!
  Ooh, wat heb ik het leven van mijn kinderen verpest 😉 Echt zo gruwelijk verpest, hahaha
  Vooral met dat in bed leggen en dat eten waar ik een half uur voor in de keuken heb gestaan.

 2. Ik had het hier van de week, stroom viel uit en dus viel ook de aflevering van LEGO Ninjago weg die ze net aan het kijken waren. Serieus, leven verpest! Vond ik ook op dat moment, niet door Netflix hoor, maar wel omdat ik tekst kwijt was op de pc, de was in de wasmachine zat en ik het eten dat in de oven stond weg kon mieteren.

 3. Oh zo waar! Vooral dat naar bed gaan, drama en huilen. Ze hoeft natuurlijk ook nooit te slapen. Slapen is voor mietjes!

  Heel leuk geschreven trouwens

 4. Heerlijk verhaal! Herkenbaar ook. Hier nog een paar punten:
  Geef het zusje het prinsessenbord. HOE DURF JE! ze had hem gisteren en vorig jaar ook al!
  Sowieso: maak een zusje of broertje. Het ademt je zuurstof, het zit te dichtbij, het gaat over jouw lijn in de auto en speelt altijd net met het speelgoed waar jij net mee wilde spelen. NIET EERLIJK!

  Snij de boterham in 4 stukken. 2!!! Het is al eeuwen 2 stukken, niet 4!!! Tenzij je het in 2 stukken snijdt. Dan moet het 4 zijn. Of had ze hem liever toch in 1 geheel willen hebben. Dat weet je toch?