Hoe maak ik mijn achtertuin kindvriendelijk?

Wil je jouw achtertuin kindvriendelijk maken en zoek je de leukste items waarmee jouw kinderen zich lekker kunnen vermaken in de tuin? Er zijn veel manieren om jouw tuin kindvriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van trampolines op trampolineland.nl. In dit artikel hebben wij enkele ideeën voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt zorgen voor een kindvriendelijke tuin. Lees snel verder voor meer informatie over het kindvriendelijk maken van je tuin. 

Jouw achtertuin kindvriendelijk maken doe je zo

Zet een pingpongtafel in de tuin

Een pingpongtafel kopen en in de tuin zetten is zeker een goed idee. Je kinderen zullen zich hier urenlang mee kunnen vermaken. Ook brengt een pingpongtafel diverse voordelen met zich mee. Zo kunnen je kinderen hun oog-hand coördinatie verbeteren, hun reflexen verbeteren, sociaal bezig zijn met andere kinderen en hun hersenen trainen. Er zijn diverse soorten pingpongtafels verkrijgbaar, waardoor je altijd wel een geschikt formaat kunt vinden dat precies past bij jouw kinderen en je tuin.

Koop een trampoline

Een trampoline in de tuin zetten? Doen! Trampoline springen is namelijk erg goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Zo zorgt trampoline springen ervoor dat je kinderen conditie opbouwen en deze ook behouden. Ook is het een leuke manier om kinderen lekker actief buiten te laten spelen. Ga voor een grote trampoline, zodat je kinderen ook vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt kunnen uitnodigen om samen te springen. Dat levert dubbel plezier op.

Plaats een zandbak in de tuin

Met een zandbak in de tuin zullen je kinderen gegarandeerd veel speelplezier beleven. Ga voor een zandbak waarin je kinderen lekker kunnen bouwen en graven. Zorg er wel voor dat je bij jonge kinderen de zandlaag niet dieper dan 50 cm maakt. Zo kun je ongelukken voor zijn.

Hang een schommel op

Een schommel ophangen is altijd aan te raden, want je kinderen zullen hier veel plezier op beleven. Er zijn verschillende soorten schommels verkrijgbaar die op diverse manieren te bevestigen zijn. Zo kun je en schommel aan de muur bevestigen of aan een boom. Ook zijn er speciale schommels die gemaakt zijn van autobanden en schommels die in een speeltoestel zijn ingebouwd. Op de schommel kan je kind lekker schommelen, maar ook heerlijk tot rust komen.

Weet jij al hoe je jouw tuin kindvriendelijk gaat maken? Bekijk eens welke ideeën je het meest aanspreken en ga meteen aan de slag met onze tips.


Photo by Karolina Grabowska

Previous ArticleNext Article