Vakantie met kinderen is leuk!

leuk

Ja, vakantie met kinderen is leuk! Twaalf uur lang in een muffe auto zitten om vervolgens 1200 kilometer verder op je zooi neer te zetten? Leuk! Elk kwartier de vraag ‘zijn we er al’ moeten beantwoorden want negeren heeft geen zin? Leuk! Een kwartier gekrijs aanhoren omdat je voor even geen kinderen voor kinderen liedjes meer luisteren wil? Leuk! 

Een tent opzetten zonder voldoende nachtrust en met een temperatuur van 30 graden? Leuk! Een hond die op dat moment steeds voor je voeten loopt? Leuk! Kinderen die op datzelfde moment zeuren dat ze naar het zwembad willen? Leuk! 1200 kilometer gereden hebben en dan erachter komen dat de kinderen net zo lief thuis waren gebleven? Leuk!

Voor je tentje zitten terwijl je kinderen het toiletgebouw verbouwen? Leuk!

Tachtig lege ligstoeltjes bij het zwembad en jij zit op de betonnenvloer want er liggen al handoekjes op? Leuk! Een zwembad, nog voller als een blik sardientjes? Leuk!

Kinderen die besluiten om alleen nog maar voedsel afkomstig uit Nederland tot zich te nemen? Leuk! ’s Avonds lek gestoken worden door muggen en de volgende ochtend wakker worden in een citroenwalm? Leuk!

Kinderen die om het minste of geringste ruzie met elkaar maken? Leuk! Oh wacht, dat doen ze thuis ook… Leuk!

Over een Frans marktje struinen en bij elke kraam de vraag ‘mag ik dit kopen’ aanhoren? Leuk! Een godsvermogen betalen voor de entree van een kasteel, zodat de kinderen een chagrijnige porem op kunnen zetten? Leuk!

Gebroken wakker worden omdat je de helft van de nacht naast je matje lag? Leuk! Een gebakken eitje met grassprieten eten, omdat je pitje om mieterde? Leuk!

Je kinderen een halve dag kwijt zijn en er achter komen dat ze in de tent lagen met de iPad? Leuk!

Na twee weken je natte tent inpakken terwijl er drie kinderen en een hond om je heen dartelen? Leuk! Weer 1200 kilometer in de auto zitten, dit keer met een natte tent? Leuk!

Thuiskomen en voor een week aan wasgoed hebben? Leuk!

Terugkijken op een geslaagde vakantie? Leuk!


Origineel gepost augustus 2017
Update: augustus 2021

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment