Een game kinderfeestje… Supertof!

kinderfeestje gamehal

Wanneer je een kinderfeestje organiseert, zijn er zoveel verschillende thema’s. Natuurlijk kies je een thema wat bij je kind past. Kinderen die van paarden houden, daar regel je een paardenfeestje voor. Is je kind gek op voetballen, dan ga je los op het organiseren van een voetbalfeestje. En is je kind, zoals de mijne, gek op gamen? Tja, dan organiseer je een game feestje! Of je zo’n feestje nu thuis of buiten de deur viert, ik heb ideeën genoeg.

Kinderfeestje in een gamehal

Een kinderfeestje vieren in een gamehal is het allertofste wat je voor je kind kunt organiseren. Althans, als je het aan mijn kinderen vraagt. Oké, en de man… Afgelopen zondag hebben we dat een beetje kunnen ervaren. We bezochten namelijk Sir Winston Fun & Games, een gamehal (onder andere) in Amsterdam, waar er speciale kamers voor kinderfeestjes beschikbaar zijn, voor het vieren van een ultiem game kinderfeestje.

gamehal kind feestje

feestje gamehal

Hoe werkt het?

Nu vraag je je natuurlijk af hoe dat dan werkt, zo’n kinderfeestje bij  Sir Winston Fun & Games, of plat gezegd een gamehal. Nou heel ingewikkeld is dat niet. Wanneer je een kinderfeestje viert bij Sir Winston Fun & Games Amsterdam, krijg je voor anderhalf uur een speciaal ingerichte kinderfeestje kamer tot je beschikking. In deze kamer kan onbeperkt limonade getapt worden. Daarnaast boek je of een pannenkoeken of een FEBO arrangement. Een heus Sir Winston Kinderfeestje.

game feestje kind

game feestje

Maar het draait natuurlijk om het gamen. In de gamehal staat er een fijne mix aan arcadespellen, videogames en behendigheidsspellen. Ik noem het een fijne mix, maar voor een echte gamer als mijn eigen kind, is het een game-walhalla. Bij sommige spellen draait het echt enkel om de hoogste score en bij andere gaat het om het verzamelen van tickets. Het inleveren van deze tickets is ook weer een hele belevenis, met een apparaat die de tickets naar binnen slurpt. Op je playcard krijg je dan je punten en daarmee kun je uiteindelijk een prijs uitzoeken in de gameshop.

Tijdens zo’n kinderfeestje ontvangt ieder kind een speelkaart met het tegoed van €12,50 Met het tegoed van €12,50 kan het kind zelf bepalen welke games hij speelt. De ene game kost €0.35 om te spelen en de andere €1,29. Laten we zeggen dat het gemiddelde bedrag voor een game €0.90 kost.

Zo’n kinderfeestje in een gamehal kost tussen de €15 (zonder eten) en €20 (met FEBO arrangement). Als begeleider betaal je bij een arrangement een kleine bijdrage, maar houd er rekening mee dat je zelf ook een playcard hebben wil! Er staat namelijk een gigantische Bubble Shooter.

game feestje kind

Ideeën voor een game feestje thuis

Wat ook een leuk idee is of om te combineren met een bezoek aan een gamehal, is een game feestje thuis. De vraag is alleen, wat doe je dan tijdens zo’n gamefeestje thuis? Ja, gamen natuurlijk! Maar hier zijn nog een paar andere leuke ideeën voor de afwisseling.

> Neem sowieso even een kijkje bij dit kinderfeestje met Super Mario ideeën. En ook alle ideeën voor een Minecraft versus Fortnite kinderfeestje hebben we al eens uitgewerkt.

Spelletjes spelen

Naast het spelen van games op een spelcomputer, kun je tijdens een kinderfeestje ook ‘echte’ spelletjes spelen. Denk aan een potje Jenga, ouderwets sjoelen, Twister is een goed voorbeeld en Bingo doet het ook altijd goed!

Super Mario Lego level

Een echte gamer heeft natuurlijk het nieuwe Lego Super Mario in huis. Tijdens een kinderfeestje kun je bijvoorbeeld de kinderen om de beurt een level voor elkaar laten bouwen. Of je doet een wedstrijdje wie het tofste level bouwt, zo houden we het spelelement er lekker in.

Naast deze speel ideeën voor een game kinderfeestje, zijn er ook nog heel veel ideeën voor de aankleding van het kinderfeestje en natuurlijk de versnaperingen. Pinterest staat er vol mee.

Wat dacht je van deze X-Box cupcakes…

Of van deze aangeklede game feesttafel, tof toch?

Sir Winston Fun & Games

Nog even een paar feitjes op een rij:

– Gamehal Sir Winston Fun & Games is te vinden op de volgende locaties:

  • Amsterdam (pannenkoeken en FEBO arrangement)
  • Schiedam (Burger king en Fred & Harry’s arrangement)
  • Rijswijk

– In deze gamehal speel je de allernieuwste games, maar ook klassieke arcadespellen.

– In Amsterdam en Schiedam kun je bij  Sir Winston Fun & Games naast het gamen ook een potje Glowgolf spelen.

Previous ArticleNext Article