Sieraden voor moederdag

moederdag sieraden

Moeders zijn geweldig, vind je niet? Wie zou anders je sokken wassen, je maaltijden klaarmaken, je een knuffel geven op de momenten waarop je het nodig hebt en alles vinden wanneer jij het kwijt bent? Het is dan ook niet voor niks dat moederdag in het leven werd geroepen. Sinds 1928 vieren wij in Nederland moederdag officieel. De traditie is dan ook dat moeders op deze dag van alle zorgtaken worden ontheven. Kinderen nemen het over en de vaders staan hen bij. Vandaag de dag gaat het vieren van moederdag toch een beetje anders. Waar bijna 100 jaar geleden vrijwel alle zorgtaken op de moeder neerkwamen, neemt vandaag de dag de vader ook heel veel zorg over de kinderen en het huishouden op zich. Het is dan ook niet zo gek dat moederdag iets anders ingevuld wordt. 

Sieraden knutselen voor moederdag

Iets wat wel populair blijft, zijn de knutselwerkjes van de kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de kinderen knutselen het op de peuterspeelzaal of school. Maar er gaat niets boven de handgemaakte sieraden zoals de beschilderde macaroniketting of een een armband van gesmolten strijkkralen. Welke mama heeft ze niet in haar collectie?

Hoewel geknutselde sieraden je moederhart doen smelten, zijn échte sieraden toch wel heel fijn om te krijgen én te dragen.

Waarom sieraden voor moederdag?

Het dragen van sieraden begint al in de oertijd, toen was een bloem in het haar of een schelp om je nek nog voldoende. Door de tijd heen zijn de sieraden trends steeds veranderd, maar de reden niet. Mensen dragen sieraden om zichzelf mooier te maken. Of het nu een bloem in het haar is, of oorbellen van goud, de mens voelt zich zelfverzekerder en het symboliseert het plezier in het bestaan.

Het geven van sieraden aan een ander, zegt iets over de waardering en de liefde die je voelt voor diegenen. Daarom is het geven van sieraden voor moederdag zo een mooi cadeau. Ook wanneer je een klein budget hebt, want de waarde van het sierraad zegt natuurlijk niets over de waardering en de liefde die je voelt. Wat voor sieraad je geven kan, is afhankelijk van hoeveel je te besteden hebt.

Passende sieraden voor moederdag

Wat wel mooi is, is om passende sieraden voor moederdag te geven. Alleen, wat zijn dan passende sieraden? Ook dat is weer afhankelijk van verschillende factoren zoals smaak en budget. Maar om je wat ideeën te geven, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

Hartvormige sieraden

Wanneer je aan waardering en liefde tonen denkt, springen in de kinderlijke gedachten direct allerlei hartjes omhoog. Hartvormige sieraden zijn daarom ook heel geschikt om te geven voor moederdag. Het meest logische is om een hartvormig bedeltje aan een ketting of armband te hangen. Maar ook hartvormige oorbellen zijn een mooi passend sieraad voor moederdag.

Geboortesteentjes van de kinderen

Een sieraad met de geboortesteentjes van je kinderen is ook een zeer gewaardeerd moederdag cadeau. Hoewel geboortestenen al eeuwen oud zijn, zijn geboortesteentjes en de betekenis daarvan niet bij iedereen bekend. Iedere maand heeft zijn eigen geboortesteen. Zo is de granaatsteen de geboortesteen van januari en de diamant de geboortesteen van april. Hoe mooi is het om oorbellen te krijgen voor moederdag met de geboortesteentjes van je kleintje? Ik denk dat menig moeder daar blij van wordt.

Sieraden met moedermelk

Voor sommige mama’s is borstvoeding geven zo bijzonder, dat een herinnering aan de borsvoedingsperiode heel waardevol is. Deze herinnering kun je vereeuwigen door moedermelk in een sierraad te verwerken.

Sieraden met naam

Een sieraad met de volledige naam van je kleintje, of enkel met de voorletter van je kind, het is een mooi cadeau om te geven voor moederdag. Maar niet alleen de namen van de kinderen kunnen gegraveerd worden op een sieraad, ook een mooie tekst of quote kan erg leuk zijn. Zeker wanneer de moeder kinderen heeft in een volwassen leeftijd.

Moeder – dochter sieraden

Moeder – dochter sieraden, ook zo’n prachtige manier om een sieraad te dragen. Bij een moeder – dochter sieraad heeft het sieraad een bepaalde connectie. Bijvoorbeeld een massief hartje dat precies past in een uitgesneden hart. Of een setje armbanden dat precies hetzelfde lijkt, alleen de maat is anders. Wanneer je één of meerdere dochters hebt, is dit prachtig om cadeau te doen voor moederdag.

Previous ArticleNext Article