5x schoolspullen die handig zijn om te laten bedrukken

bedrukken schoolspullen

Hoe goed kinderen ook hun best doen, ze raken altijd spullen kwijt. Hun schoolboeken, hun vest, hun lunchtrommel en zelfs hun schoenen kunnen ze kwijt raken. En hoe hard je als ouder ook probeert om ze te helpen onthouden hun spullen bij elkaar te houden, kinderen zullen dingen kwijt raken of vergeten. Hoe komt het toch dat kinderen altijd wel iets kwijtraken of vergeten? 

Voor een ouder is dit ongelofelijk frustrerend. Naast dat je amper wat te horen krijgt over school, blijf je nieuwe spullen voor je kind aanschaffen! Toch is er bijna geen voorkomen aan, het zit namelijk in de aard van het beestje. Kinderen hebben  nu eenmaal de neiging om egocentrisch te denken. Dus wanneer er iets ‘belangrijkers’ voorbij komt, zullen ze daar met oogkleppen op afgaan, zonder ook maar na te denken wat de consequenties zijn. Namelijk, je spullen verliezen of vergeten.

Naast de egocentrische verklaring, kan het ook gewoon in de genen van het kind zitten. Kortom, het kind kan er simpelweg niks aan doen dat hij of zij altijd zijn spullen vergeet of kwijtraakt. Goed om te onthouden wanneer je kind de volgende keer zonder jas, beker of complete schooltas thuiskomt.

Gelukkig zijn er simpele oplossingen die kunnen helpen, zodat je kind niet iedere keer zijn spullen kwijtraakt. En, ook heel fijn, zodat jij niet iedere keer nieuwe spullen hoeft aan te schaffen. Het is namelijk heel simpel: laat de schoolspullen van je kind bedrukken. Je weet wel, met koeienletters zijn naam erop.

Waterfles laten bedrukken

Hoe vaak ik wel niet de schooltas van mijn zoon heb uitgepakt en er achter kwam dat zijn waterfles ontbrak, is inmiddels ontelbaar. “Oh, die staat nog op school”, was dan zijn antwoord. Op zich niet eens zo’n heel groot probleem, maar wel wanneer de halve klas dezelfde waterfles heeft. De waterflesjes bedrukken is dan ook een simpele oplossing voor dit probleem, want zo weet je altijd dat je het juiste flesje weer mee naar huis neemt.

De gymtas

De gymtas is ook zoiets wat altijd wel een keer in het jaar kwijtraakt. En is het niet de gehele gymtas, dan is het wel een gymschoen uit de gymtas, Of er is weer eens een magische wisseltruc tussen gymtassen en klasgenootjes. Op zich is het ook niet heel verrassend als je ziet hoe ze soms met die tassen smijten en slingeren. Hoe dan ook, een gymtas laten bedrukken is best handig. Maar de inhoud voorzien van naamlabeltjes, is ook geen overbodige luxe.

Een usb stick bedrukken

Nu hoor ik je denken, hoezo een usb stick bedrukken? Nou, wacht maar tot je kind een spreekbeurt, een boekenbeurt of andere presentatie moet geven in de klas. Deze presentaties dienen thuis gemaakt en voorbereid te worden. En op school moet de presentatie via het klasbord gegeven worden. Eén van de makkelijkste manieren om dit uit te voeren, is middels een usb stick. Ik noem het nogal een verantwoordelijkheid. Eén die ik dan ook graag bij de kinderen leg met een eigen usb stick.

Bakjes en trommeltjes

Als je kind zijn waterfles niet vergeet, dan is het wel een trommeltje of een bakje wat kwijtraakt. Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde verhaal als dat van het waterflesje. Kortom, wanneer je de waterflesjes laat bedrukken, neem dan ook meteen alle bakjes en trommeltjes mee in het proces.

De jas

Dit is toch wel iets om van te balen wanneer je kind het kwijtraakt, de zomer- of winterjas. Ja geloof me, ook hun winterjas kunnen ze kwijtraken of vergeten. Nu ga je natuurlijk niet de naam van je kind met koeienletters achter op zijn jas drukken. Wat wel een oplossing is, is bijvoorbeeld een instrijklabel met de naam van je kind. Zo kan er in ieder geval geen verwarring komen wanneer twee kinderen met dezelfde jas rondlopen. En geloof me, ook dat gebeurt regelmatig!

Naast het bedrukken van de schoolspullen, zijn er nog een paar andere kleine manieren om je kind te helpen herinneren om zijn spullen niet te vergeten. Zo kun je je kind wat organisatorische vaardigheden aanleren. Leer je kind prioriteiten aan om georganiseerd te blijven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een checklist aan te bieden. Echter kost het aanleren van organisatorische vaardigheden wat tijd en geduld. Zeker wanneer je het als moeder zelf nog aan het leren bent…


Afbeelding: Shutterstock / Billion Photos

Previous ArticleNext Article