Dochters van werkende moeders zijn succesvoller

dochter werkende moeder

Ik kan er een hele nieuwe rubriek over beginnen, want onderzoek wijst uit: ik doe het freaking ook nooit goed!

Ben je vanmorgen met een schuldgevoel vertrokken bij de kinderopvang? Ben je bang dat je je kinderen beschadigt doordat hij of zij niet de godganse dag bij zijn moeder kan zijn? Niet nodig! Een onderzoek vertelt ons namelijk dat dochters van werkende moeders later succesvoller zijn in hun carrière. Dit uit zich in hoger opgeleid, betere banen en meer geld verdienen. 

Het is voor het welzijn van meisjes van 14 jaar of jonger niet schadelijk om te zien dat hun moeder buitenshuis een carrière opbouwt. Het zou zelfs de ogen openen voor hun eigen toekomstmogelijkheden. Niet dat ik in de veronderstelling was dat thuisblijven met de kinderen beter voor hun welzijn zou zijn.

Maar je zoon dan? Voor hen geldt dit niet. Ze blijken echter wel betere partners te worden. Nou heel leuk en prettig nieuws voor alle moeders die buitenshuis werken, maar het is in mijn geval wel weer een gevalletje ‘je doet het freaking ook nooit goed!’.

Ik zat (en zit) namelijk thuis met de kinderen. En hoewel ik wel probeerde om een carrière voor mezelf op te bouwen door te schrijven, heb ik meer uren besteed aan het zitten op bankjes bij verschillende speeltuintjes en heel veel tijd aan het bereiden van eten. En dan niet in de vorm van keukenprinses voor een gezonde avondmaaltijd, maar god wat eten die kinderen veel tussendoor. Een boterham hier, een rijstwafel daar. En dan ook nog eens al die tijd die ging zitten in discussiëren met een peuter, om over het wachten op een peuter maar te zwijgen. Ja ze hebben me zien ploeteren, maar ik denk niet dat het hun ogen heeft geopend voor hun eigen toekomstmogelijkheden.

Er zit niets anders op en daarom stel ik dan ook maar gewoon de vraag: Beste werkende moeders met zonen, mag ik alvast jullie telefoonnummer zodat ik je over een jaar of 15 een belletje kan geven voor een date met mijn dochters?

Afbeelding meisje: Eak sikgun/shutterstock

Previous ArticleNext Article