8 tips voor de introverte moeder

‘Je bent best wel een einzelgänger’, werd me onlangs gezegd. En hoewel ik best wel extraverte momenten heb, kun je mij gerust onder het kopje ‘introverte moeder’ plaatsen. Daar is werkelijk helemaal niks mis mee! Het is juist wel fijn om lekker op jezelf te zijn. Maar als (thuisblijf)moeder van jonge kinderen heeft het toch ook zijn valkuilen, want de wereld is in de tropenjaren nu eenmaal wat klein. En zelfs voor een introverte moeder kan dat weleens benauwend zijn.

Eenzame introverte moeder?

Daarom hier wat tips voor de introverte (thuisblijf)moeder. Want een einzelgänger mag je gerust zijn, maar eenzaam hoeft niemand te zijn.

1. Omarm social media

Instagram, Facebook, Twitter, het zijn allemaal mooie manieren om vrijblijvend in contact te komen met mensen in dezelfde fase als jij. Zoek groepen die bij je past. Ben je gek op het masseren van je baby, word dan lid van de babymassage Facebookgroep. Reageren op de momenten wanneer het jou uitkomt, ideaal voor een introverte moeder tijdens de tropenjaren.

2. Vrienden maken via het internet is niet raar

Om de één of andere reden hangt er nog steeds een negatieve vibe boven het ‘elkaar ontmoeten via internet’. Alsof het niet echt bestaat. Maar inmiddels zijn er al heel wat liefdesbaby’s en intensieve vriendschappen geboren uit een vriendschap dat op het internet begon. Voor een introverte moeder is het juist een hele fijne en rustige manier om elkaar beter te leren kennen. Of gewoon om je ei kwijt te kunnen.

3. Ga erop uit

Ook al heb je niet altijd zin, ga er toch zo nu en dan op uit. Ga babyzwemmen met je baby, schrijf je in voor muziek op schoot. Hoeveel tijd kost het je nou werkelijk? En hoeveel energie haal je eruit? Levert het geen nieuwe gesprekken op, dan is het altijd nog een leuke verrijking voor de band met je kind.

4. Introvert zijn betekent niet dat je niks durft

Introvert zijn betekent niet direct dat je ook verlegen bent, het betekent vooral dat je heel goed alleen en op jezelf kunt zijn. Dat je jezelf oplaadt met wat tijd voor jezelf alleen. Eigenlijk is het een hele sterke eigenschap! Want jij kunt jezelf herladen, daar heb je geen anderen voor nodig.

5. Lees niet teveel negatieve reacties

Even terug naar het internet, ondanks dat het hele positieve dingen oplevert, is er ook heel veel negativiteit. Het internet is een makkelijke stortplaats voor heel veel negatieve reacties. Elkaar afkraken, elkaar in niet de waarde laten en respecteren. Blijf ver weg van dat soort forums en social media groepen. Niemand is ook beter geworden van al die negativiteit.

6. Nodig gewoon eens wat moeders uit

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar spreek gewoon een keer af met een moeder. Ook al is het (nog) niet je vriendin. Hoogstwaarschijnlijk spelen de kinderen wel lekker met elkaar en met een beetje geluk heb je een goed gesprek. Beter is nog, om twee moeders uit te nodigen. De kans dat een gesprek op gang blijft gaan ligt dan ietsje hoger.

7. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit

Het is helemaal niet belangrijk om heel veel vrienden te hebben. Een introverte moeder heeft daar naast energie ook geen tijd voor. Want wanneer moet je dan eens lekker op jezelf zijn? Verzamel mensen om je heen die er echt toe doen, de rest is bijzaak.

8. Gun jezelf gewoon eigen tijd

Zoals ik al zei, er is niks mis mee om een einzelgänger te zijn. Gun jezelf gewoon tijd alleen. Durf nee te zeggen wanneer iemand vraagt om af te spreken. Maar vergeet niet om te investeren in de relaties die ertoe doen. Dus wanneer je jezelf hebt opgeladen, spreek dan weer samen af.


introverte moeder

Afbeelding moeder en zoon: spixel/shutterstock

 

Previous ArticleNext Article