Borstvoeding in je sieraad?

Uitgemolken? Sieraden van moedermelk. Deze kop zag ik onlangs bij LINDA. voorbij komen. Het gaat over de nieuwe trend in borstvoedingland, moedermelk-sieraden. LINDA. verwijst naar een Amerikaanse site, maar in Nederland zijn deze moedermelk-sieraden ook al een tijdje op de markt.  In de sieraden wordt een klein beetje borstvoeding in het emaille vastgebakken. Een tastbare herinnering voor een bijzondere tijd, aldus de maker van de sieraden. Op zich een opmerkelijk fenomeen, waar ik zelf geen waarde aan zou hechten, ook al heb ik bij de laatste bijna twee jaar borstvoeding gegeven. Maar goed, ieder zijn ding, prima!

De reageerders bij de Facebookpost van LINDA. over dit artikel hebben duidelijk wel een mening erover.

Iew ! What’s next : een placenta armband ?”

“Krijgen mannen dan de optie voor een zegelring van hun sperma? Kunnen we ff gewoon normáál doen zeg!?!”

“Gebruik waar het voor gemaakt wordt, voeden van je kind. Ik zal wel weer vreselijk ouderwets zijn maar wat een rariteiten verzinnen mensen toch, jammer eigenlijk…”

Slechts een enkeling ziet wel iets in een moedermelk-sierraad.

“Jaa ik wil er ook een!! Vind ze super mooi, het is gesteriliseerde melk, verwerkt tot een hars. Dit is geurloos en kán niet bederven. En het wordt nog mooi ook. Wat zou ik dit een mooie herinnering vinden aan mijn ontzettend fijne borstvoedings periode.”

Ik start hier geen discussie over wel of niet borstvoeding geven. Ik ben niet pro-borstvoeding, ik ben niet pro-flesvoeding, ik ben pro-geef-je-kind-te-eten!

Een moedermelk sierraad zelf maken

Wanneer je dus wel een tastbare herinnering van je borsvoedingsperiode wil hebben, zoals een moedermelk sierraad, dan kun je deze ook zelf maken. Wanneer je zoekt op etsy.com op ‘breast milk jewelry’ dan vind je talloze sierraden waar je zelf je borstvoeding in verwerken kunt. De meeste DIY moedermelk sieraden komen met een vrij simpele uitleg en soms met een uitgebreide uitleg op video hoe je een moedermelk sierraad zelf kunt maken.

Zoals ik al zei, zelf zou ik er geen extra waarde aan hechten als er moedermelk in het sieraad zou zitten, het zou mij vooral om een mooi sieraad gaan.

moedermelk sieraad

Wat vinden jullie van een moedermelk-sieraad?


Previous ArticleNext Article

8 Comments

  1. Nee toch maar niet…… Heeft voor mij geen meerwaarde….. ik koester nu gewoon de momenten waarop ik nog borstvoeding mag geven aan mijn dochter van bijna 21 maanden.

  2. Waarom is dit raar maar de as van je overleden dierbare in een sieraad of tattoo verwerken is dat niet.
    Idd ieder zijn ding maar laat de ander aub in z’n waarde

  3. Best mooi gedaan, maar zou voor mij niet nodig zijn. Zo iets is niet echt mijn ding. Vind de reacties in het artikel wel een beetje overdreven. Als een vrouw dit nou heel erg leuk vind. Als mooie herinnering!? Fijn dat ze de mogelijkheid hebben. Vroeger deden mannen een pluk haar van hun verloofde in een ring. Dit is een beetje hetzelfde idee.

  4. Ik ga juist voor de borstvoeding sieraad, ben ik al succesvol 15 maanden bezig met borstvoeding en het gaat nog steeds goed. Ik vind dat echt bijzonder dat mijn kind op deze manier kan groeien. Maar niemand ‘moet’ het leuk vinden. Ik snap ook niet waarom mensen roken leuk vinden, maar als ik zelf geen last van heb, dan rokers kunnen zijn eigen ding gaan doen.