Een jaar sabbatical? Reizen door Amerika en Canada mét kinderen!

De ultieme droom van ieder mens, althans dat zou ik denken. Een jaar sabbatical nemen en daarvan zeven maanden reizen in een camper door Amerika en Canada. Lodi deed het!

Het idee om op reis te gaan ontstond een aantal jaar geleden (2011) doordat Lodi en haar man zichzelf een beetje voorbij liepen. Hun kinderen zijn chronisch ziek en hebben elke dag zorg nodig en doordat zij beiden een baan hadden werd dit allemaal een beetje teveel. Dit moest veranderen, het roer moest om!

En dat deden ze dan ook drastisch. Lodi’s zus, die in Amerika woont, was zwanger en ze besloten dat zodra ze was bevallen ze er als gezin naartoe zouden gaan. Maar toen kwam al snel het idee om de banen op te zeggen, een sabbatical van een jaar te nemen en op reis te gaan.

In 2011 maakten zij deze droomvakantie met hun kinderen (toen 3 en 1 jaar oud): zeven maanden reizen in een camper door Amerika en Canada. 

Het gezin ging geheel zelfstandig op pad. Alleen het begin- en eindpunt stond vast, namelijk bij Lodi’s zus en haar gezin in Amerika. Ze hebben de kaarten van Amerika en Canada neergelegd en kort op papier gezet wat ze graag zouden willen zien, wat ze zeker niet wilden missen. Ze huurden een camper, regelden de tickets en visums. Tip: je kunt een ESTA aanvragen via Evisumservice. En het gezin vloog naar Amerika.

Zo simpel kan het zijn.

De hoogtepunten van de droomreis door Amerika en Canada

las Vegas
Las Vegas, de Strip

Kobby Dagan / Shutterstock.com

De kinderen waren nog jong en kunnen zich weinig van de reis herinneren. Een goede reden om nog eens terug te gaan! Wat wel heel veel indruk op ze heeft gemaakt – hoe klein ze ook waren – was Las Vegas. Al de shows (buiten) en alle lampjes op de Strip dat was zo mooi, daar hebben de kleintjes het nu nog over.

Niagara Falls
Boottocht Niagara Falls

Net als de boottocht onder de Niagara Falls door. De één genoot zichtbaar, de ander vond het helemaal niks, wat hilarische plaatjes opleverde.

reis VS en Canada

Zoals je ziet ‘he is not amused’ 😉

Ook de beren waren het gesprek van de dag. De jongste sprak nog niet veel, maar het vierde woord wat hij zei was ‘beer’. Onderweg waren ze altijd beren aan het spotten en hebben er uiteindelijk ook aardig wat mogen zien, gelukkig wel allemaal van veilige afstand.

Jasper NP
Nationaal Park Jasper in Canada

Maar ze zijn ook gespot in twee geweldige Nationale Parken! In Canada in het Nationaal Park Jasper.

Yellowstone
National Park Yellowstone VS

En ook in Yellowstone National Park, een nationaal park in de Verenigde Staten.

Yosemite
Nationaal Park Yosemite

De natuur van Amerika is prachtig. Een aanrader is Nationaal Park Yosemite.

Grand Canyon
Grand Canyon

En natuurlijk Grand Canyon! Helaas kunnen de kinderen zich daar niets meer van herinneren. Voor Lodi een goede reden om met haar gezin nog eens terug te gaan.

Tips voor het reizen door Amerika en Canada

Zeven maanden is natuurlijk een hele lange tijd. Niet haalbaar voor heel veel mensen. Lodi heeft voordat ze met haar gezin door Amerika reisde al eens zes maanden met haar zus rondgetrokken. Zij had toen al geleerd de afstanden niet te onderschatten. Op de kaart lijkt het allemaal ‘dichtbij’ maar wanneer je daadwerkelijk gaat rijden, dan valt het vaak vies tegen. De afstanden zijn in mijlen en je mag vaak niet harder rijden dan 60-65 m/u. Vooral met kleine kinderen in de auto, moet je voldoende rust hebben tussendoor.

Een andere tip is, lees je goed in. Wat wil je zien? Wat is de moeite waard? Probeer niet de hele westkust in een reis van drie weken te proppen, want dat gaat niet lukken. Yellowstone komt een andere keer wel. Dan combineer je dat met het Noorden.

Reizen met een camper is in Amerika en Canada heel fijn. Op veel campings zijn tenten het ondergeschoven kindje, maar voor de camper is alles prima geregeld. Je hebt alles in een keer bij de hand. Campings, maar ook parkeerplekken zijn allemaal gemaakt voor grote auto’s en zijn eigenlijk altijd zo, dat je in een keer door kan rijden.

Previous ArticleNext Article