Waarom de herfst best leuk is

Wanneer de zomer voorbij is, ben ik altijd een beetje treurig. Al snel wordt het weer vroeg donker en die verrekte wekker lijkt steeds vroeger af te gaan. Buiten dat ik de kinderen na zes weken zomervakantie eindelijk weer naar school kan brengen, is het najaar gewoon niet helemaal mijn seizoen. Want al snel blijkt dat de kinderen best een beetje huiswerk in de zomervakantie hadden kunnen doen en dus nu extra werk meekrijgen om het achterstallige onderhoud bij te werken.

Na een tijdje twijfelen, zomerjas of winterjas besluit ik toch die zomerzooi maar op te bergen met als resultaat dat ik nu regelmatig met klotsende oksels in mijn winterjas sta. En die freaking Sinterklaas met z’n Pieten zijn ook weer gesprek van de dag.

Méh!

Maar weet je, er wordt al genoeg gezeken op het internet en ik ben een positief ingesteld mens, dus zoek ik naar de leuke dingen die dit seizoen te brengen heeft.

herfst

Want dit is waarom de herfst best leuk is:

– Lange broeken dragen! Ik houd van lange broeken. Voornaamste reden van deze liefde: ik hoef mijn benen niet meer elke dag te scheren.

– Lekkernijen die bij het najaar horen: gevulde speculaas en pepernoten. Heerlijk! Iedereen die over de Zwarte Pieten discussie begint zou z’n mond eens vol moeten proppen met dit soort snaaiwerk.

– Die kleuren om me heen. Geel, oranje, rood, goud, ik word daar wel warm van.

– Het is weer tijd voor kastanjesoep!

– Kleine wondertjes die er gebeuren. Zoals zonder obstakels op tijd op school komen.

– Het geluid van een storm die raast, terwijl ik binnen op de bank zit met een wijntje en tja, pepernoten ofzo.

– Het voornemen om dit najaar écht een keer appeltjes te gaan plukken. Het idee is leuk en het gaat ons een keer lukken, heus!

– En dan van die appeltjes een heerlijk appeltaart maken.

– Ik houd nog steeds van mijn lange broeken, wel jammer dat ze steeds een beetje strakker gaan zitten.

– Nieuwe laarsjes kopen die ik echt nodig had voor mijzelf!

– Hand in hand met een koud kinderhandje naar school wandelen.

– Neuzen met de koude rode neusjes van mijn kleintjes na een heerlijke boswandeling.

– Warme chocolade melk met slagroom drinken. En een cheesecake eten.

– Leuke TV programma’s die weer starten, zoals Expeditie Robinson en The Voice.

– Hét excuus om hele grote lelijke sweaters te dragen, gecombineerd met van die nog lelijkere geitenwollen sokken. Heerlijk.

Zo, dat was het ongeveer voor nu. Er komen vast nog meer dingen in me op waarom de herfst best leuk is, maar er staat nu eerst een stuk gevulde speculaas met een lekkere warme bak koffie op me te wachten.

Previous ArticleNext Article