Project 333 capsule wardrobe – Herfst

Weet je nog dat ik jullie mijn ervaringen heb gedeeld over project 333. Nog even en dan ben ik daar alweer een jaar mee bezig. Wat is het ook al weer?

Project 333

Project 333

Project 333 is the minimalist fashion challenge that invites you to dress with 33 items or less for 3 months. Oftewel, Project 333 is de minimalistische fashion uitdaging die oproept om je te kleden met maximaal 33 kledingstukken voor minimaal drie maanden.

Ik heb in de zomer een beetje gesjoemeld qua aantallen, dat heeft er ook mee te maken dat sommige jurkjes erg leuk zijn voor op het strand, maar die kunnen niet aan naar het werk of visa versa.

Een paar punten op een rij waarom ik nog steeds enthousiast over Project 333 ben: 

  • Ik ben steeds beter aan het worden in het vermijden van impulsaankopen. Als ik geen combinaties kan bedenken met spullen die ik al heb, laat ik het liggen in de winkel.
  • Het draagt bij aan een beter milieu. Elk kledingstuk wordt bewust aangekocht, en voorkomt hierdoor verspilling aan grondstoffen.
  • Ik draag tweedehandskleding! Wat tevens goed is voor het milieu, maar vooral ten goede komt aan mijn kledingbudget. Ik vond het in het begin lastig. Nu ben ik daar makkelijker in geworden. Ik merk wel dat deze kleding na het seizoen weg gaat en niet bewaard wordt voor het jaar daarna. Prima toch.
  • Mijn kledingkast begint zich te vullen met kleding van betere kwaliteit. Oe lala wat heb ik laatst 2 mooie bh’s gekocht. Echt heerlijk, ik word er helemaal blij van. Duur. Maar mooi!
  • Als het aantal compleet is, ben ik weer even klaar met winkelen en ervaar ik rust.
  • Mijn kast is altijd netjes.
  • Ik vind het heerlijk om mijn kleding te wassen, te strijken en in mijn kast op te ruimen. Geloof mij, dat is zeker anders geweest.
  • Ik begin dit principe ook toe te passen voor mijn 3 kinderen, wat nog meer rust geeft.

Ik heb trouwens wel een minpuntje ondervonden, waar ik tegen aan ga lopen komende winter. Ik zag namelijk bij het uitzoeken van mijn najaarskleding ook de winterkleding van vorig seizoen in mijn kast liggen. Ik dacht ‘nee, moet ik dat wéér aan?’ Ik heb dat destijds dus zoveel aangehad, dat ik er echt een beetje op uitgekeken ben. Dus ja.. dat wordt shoppen, wat weer een pluspunt is. 😉

Ik zou zeggen, probeer het eens! En ervaar het zelf.

Benieuwd hoe mijn kledingkast er voor het najaar uitziet? Volg mij dan op Instagram via puurmarlies

Previous ArticleNext Article