Kerstvakantie tip: Winterwonderland Noordwijk

Mijn kleintjes hebben niet zoveel moeite met groots denken. Ze zien niet zo snel beren en obstakels op de weg, dingen kunnen gewoon, fantasie en werkelijkheid lopen nog kris kras door elkaar heen. Zo vond mijn dochter na een bezoekje aan Disneyland dat we ook wel een Big Thunder Mountain achtbaan in de achtertuin konden zetten. Toen ze net op paardrijden zat, misstond een paard niet in de achtertuin en hoezo kan daar geen dolfijn bij?

Inmiddels zijn we beland bij een schaatsbaan in de tuin en wellicht heeft het uitje van afgelopen zondag daar iets mee te maken.

Schaatsen bij Winterwonderland Noordwijk

winterwonderland noordwijk

We waren namelijk bij Winterwonderland in Noordwijk, een pop-up schaatsbaan die je tegenwoordig veel ziet. Maar deze pop-up schaatsbaan is speciaal, hij staat namelijk praktisch op het strand, oftewel schaatsen aan zee! Klinkt romantisch vind je niet? Ik zag mezelf daarom ook als een Sjoukje Dijkstra over het ijs glijden. Goh, van wie zouden mijn kleintjes die levendige fantasie toch hebben? 

Maar mijn geplande dubbele flikflak met pirouette als afsluiting ging hem niet worden, want daar zou ik toch iets meer ruimte voor nodig hebben. En dus gaf ik mezelf maar weer over aan het feit dat mijn kleintjes een handje nodig hadden bij het schaatsen. 

Met drie kinderen kom je altijd een hand te kort, maar gelukkig denken mensen met je mee. Zo ook bij de pop-up schaatsbaan Winterwonderland in Noordwijk. Er staan namelijk uber-schattige oranje zeehondjes te wachten op het ijs, om jou, correctie om je kleintjes te helpen niet elke meter op hun kanis te gaan.

schaatsen winterwonderland

Gezellige wintersferen

Je hoeft je bij Winterwonderland Noordwijk niet alleen op glad ijs te bevinden, er is namelijk ook een hele warme sfeervolle bar/restaurant aanwezig. Daar kun je onder het genot van een drankje, een Oud Hollands spelletje en een heerlijke lunch genieten van ultieme wintersferen onder andere door de volledig in stijl geklede bediening.

De kaart liegt er ook niet om. Door een Zwitserse kaasfondue en een groûte complet wens ik deze bar in mijn achtertuin.

kaart winterwonderland noordwijk

Top uitje voor de kerstvakantie!

Winterwonderland in Noordwijk is absoluut een leuk uitje voor de kerstvakantie. Kindjes vermaken zich prima op de overzichtelijke schaatsbaan en zelf kun je na je pirouette genieten van een heerlijke kaart. Daarbij kun je het schaatsuitje combineren met een heerlijk strandwandeling, wat in de winter natuurlijk ook geweldig is.

Feitjes op een rij:

– Handschoenen zijn verplicht, maar koud is het niet op de schaatsbaan. Trek verschillende laagjes aan, zodat je het één en ander uittrekken kunt.

– Eigen schaatsen kun je thuislaten, dat verpest namelijk de oranje eenheid op de baan. Toegang, inclusief de huur van de schaatsen kost €6,00 per persoon.

– De bingo avond op 22 december is vol! Je kun je inschrijven voor de 2e bingo avond op vrijdag 13 januari!

– Het blijft niet bij een eenmalig bezoekje. Als de kleintjes het schaatsen eenmaal te pakken hebben, willen ze vaker. Of ze gaan zeuren om een schaatsbaan in de achtertuin.

– De pop-up schaatsbaan staat er tot en met 15 januari 2017.

Meer info op noordwijkwinterwonderland.nl

Previous ArticleNext Article