De ja-papa Wet van Murphy

Ken je dat?

Net als je een belangrijke, drukke en lange dag voor de boeg hebt zijn je kinderen de nacht ervoor door een eindeloze rij verschillende redenen verschrikkelijk aan het spoken waardoor jij net die dag dat je het echt niet kan gebruiken verschrikkelijk brak bent.

papa is moe

Of moet je naar een feestje waar je je kids leuk voor wilt aankleden willen je kids alleen dat verschrikkelijke Megamindy of Superman pak aan.

Of komen je (schoon)ouders bij je eten beginnen je kids met het eten te gooien omdat ze het opeens niet meer lusten.

Of moet je naar een belangrijke afspraak waar je echt niet te laat kan zijn weigeren je kids pertinent om gewoon een broek en een trui aan te doen. 

Het lijkt wel alsof kinderen juist op het moment dat het echt niet uitkomt doen wat echt niet de bedoeling is. Algemeen is dit bekend als de Wet van Murphy:

Als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis.

Maar meer correct is het:

Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis – op het slechtst denkbare moment.

Wat dan volgens de geleerden de Wet van Finagle is (met dank aan Wikipedia)
Kinderen zijn in al hun onschuld en onwetendheid volledig aan deze wet onderworpen. Ze lijken aan te voelen als iets echt niet uitkomt wat ze dan prikkelt om het juist wél te doen.

Hoewel dit in eerste instantie veel boosheid en frustratie bij de ouder tot gevolg kan hebben, is het juist een fantastische kans voor de ouder om zichzelf te leren kennen en verbeteren.
Doordat je voor het blok gezet wordt om met de situatie om te gaan kom je buiten je comfort zone en ontdek je hoe je in zo’n stress situatie reageert. En als het maar vaak genoeg gebeurt leer je uiteindelijk wel hoe je het beste met de situatie om kan gaan. Een fantastische kans dus om jezelf te leren kennen en te verbeteren waar je zonder kinderen niet toe gedwongen zou worden. Scheelt je gelijk een boel geld voor een dure zelfontdek-/zelfhulp-/zelfontwikkeltraining.

Dus de volgende keer dat de kleine je weer de hele nacht wakker houdt terwijl jij een belangrijke dag voor de boeg hebt wordt dan niet boos maar wees die kleine dankbaar voor deze fantastische en gratis kans om jezelf te leren kennen en te verbeteren!

Afbeelding papa is moe: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Haha, ik vraag me af: wie kent het niet? Je word er wel relaxt van als je bedenkt dat altijd alles anders kan lopen.