Papadag

Mijn vrouw en ik proberen de taken in ons huishouden zoveel mogelijk eerlijk te verdelen.
Boodschappen doen, schoonmaken, werken, we doen allebei ons deel. Zo hebben wij er heel bewust voor gekozen dat we allebei parttime werken, zodat ik één dag in de week thuis ben om voor de kinderen te zorgen.

Een ‘papadag’ noemen ze dat.

Het is misschien financieel gezien niet de meest optimale situatie, maar dat heb ik er graag voor over om mijn stempel op de opvoeding van mijn kroost te kunnen drukken.

Want dat er een verschil is in opvoeden tussen mama’s en papa’s, dat is wel duidelijk. Zitten de meeste mama’s er bovenop met een echte ‘hands-on’ stijl van opvoeden, zijn de papa’s over het algemeen toch meer van het pragmatische, ‘laid-back’ opvoeden.
En zoals altijd, is een beetje van allebei het lekkerst. 

Nu is er over het hele concept van de papadag al het nodige gezegd, feit is wel dat ik het een mooie uitvinding vind.
Een dag werken is leuk en uitdagend, een dag met de kinderen is een dag met een geheel eigen dynamiek. Want zie die kids maar eens een hele dag te vermaken en ondertussen ook nog te denken aan alle opdrachten die je van vrouwlief hebt meegekregen; zorg dat ze genoeg drinken, zorg dat ze genoeg eten, zorg dat ze op tijd plassen, geef ze niet teveel te snoepen, kleed ze warm genoeg aan als ze naar buiten gaan, laat ze niet te lang alleen spelen en ga zo maar door.

Een dag op kantoor kan de nodige energie van je vragen, een dag thuis met de kids is op een hele andere manier vermoeiend. Want met een peuter en dreumes in huis ben je continue in de weer.

Wassen, aankleden, broodje smeren, luier verschonen.
Puzzel maken, Lego toren bouwen, fruitje klaar maken, luier verschonen.
Jas aan, schoenen aan, boodschappen doen, luier verschonen.
Weer een broodje smeren, treinbaan bouwen, tekenen, luier verschonen.
Laarzen aan, buiten spelen, handen wassen, luier verschonen.

En als je na zo’n dag moe maar voldaan op de bank zit en de kinders fris gewassen, weldoorvoed en braaf naast je op mama zitten te wachten ben je blij als je vrouw weer thuis komt en je gezin weer compleet is.

Of is het dan weer gewoon mamadag?

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Leuke humoristische gezinscollum om naar uit te kijken Iers dat veel ouders herkennen in hun eigen gezinsleven.wat mij betreft mag er iedere dag wel een stukje humoristisch of wat minder blij nieuws over van alles op Facebook geplaatst worden