Hoe overleef je de weg naar Zuid Frankrijk

weg naar zuid frankrijk

Niets is zo’n groot avontuur als met je gezin in de auto stappen voor een trip naar het zuiden van Frankrijk. Of Italië, of Oostenrijk, waar de hel je vakantiebestemming ook zijn mag. Wij beleven dit avontuur inmiddels al een aantal jaren en het is zo leuk, dat we het elk jaar weer herhalen.

Voor ons begint de vakantie zodra we de voordeur achter ons dicht trekken hahahahaha Van de rit ernaar toe maak je gewoon een feestje! En om er een geslaagd feestje van te maken, heb ik een aantal tips voor je.

Beter geen feestje avond ervoor

Tip 1. Begin dat feestje niet de avond voor vertrek. (Hè weet je nog achterburen? Dat avondje doorzakken en de volgende dag 12 uur in de auto richting Zuid Frankrijk heeft ons bijna het leven gekost, maar gezellig was het wel.)

Wanneer je je navigatie instelt en ziet dat je nog 12 uur te gaan hebt voordat je op plaats van bestemming bent, denk dan niet dat je nog 12 uur te gaan hebt voordat je op plaats van bestemming bent. Tel hier minstens 6 uur bij op. Ook tijdens een autorit geldt: plassen, poepen, kotsen, eten en repeat.

Zwarte zaterdag

Tip 2. Vertrek niet op zwarte zaterdag. Gewoon niet doen.

Goed, jullie zitten. Het feest kan beginnen! Maar al snel blijkt dat de kleintjes dit helemaal niet zo’n tof feestje vinden. “Zijn we er al?”, durft de eerste na een kwartier te vragen. Je doet de eerste keer nog een overwoekerde poging om heel enthousiast en positief te reageren. “Nee lieverd, we zijn er nog lang niet! Pak de autobingo er maar even bij.”

Binnen handbereik

Tip 3. Houd tablets, extra tablets, koptelefoon, laders, oordoppen en wijn binnen handbereik. Note: de wijn alleen om naar te kijken!

Inmiddels zijn jullie aardig op weg. Het asfalt schiet onder je door en de kilometers op je navigatie slinken. ‘Dit gaat lekker’, denk je bij jezelf maar tegelijkertijd denk je ‘dit ruikt niet lekker’. Binnen mum van tijd is je net schoongemaakte bolide veranderd in een mancave. Etensresten, verpakkingen en plakkerige papiertjes van… ja geen idee waarvan eigenlijk, er ligt van alles om je heen en door het bijzondere broeikaseffect in je auto, beginnen de vreemde geurtjes al snel op te spelen.

Auto huren

Tip 4. Heb je je auto lief? Huur een auto!

Na 18 uur in de auto gezeten te hebben zie je op je navigatie dat je er bijna bent. Nog een uur lieve kindertjes! Yeeeh…

Nog even wachten

Tip 5. Houd je in! Zeg niet ‘we zijn er bijna!’. Ik snap het, voor je gevoel ben je er bijna, maar een uur, een UUR lang ‘waar is het dan?’ aanhoren is niet te doen. ‘We zijn er bijna’ zeg je pas wanneer je het bord van de camping hebt zien staan. Eerder niet, ik herhaal: eerder niet!

Fijne vakantie. Euh, reis. Euh… whatever!

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article