Leuk voor de kleintjes: vakantie in Dordogne

vakantie in dordogne peuter

In de verte hoor je een schattig stemmetje van een peuter, ‘mama, ik ben wakker! Wat gaan we doen vandaag?’. Het zonnetje komt op en dringt de tent binnen door een kiertje van het gordijn. De geur van verse croissants en jus d’orange komt je tegemoet. Dit moet vakantie in Dordogne zijn!

Vakantie in Dordogne: Domaine le Bost

In de Dordogne vind je, op een vier hectare groot terrein, het kinderparadijs Domaine le Bost. Hier kun je terecht voor een kleinschalige en Nederlandstalige vakantie met kinderen. Je vindt er zeven gites en vier safari lodgetenten met elk eigen sanitair en een terras met wijds uitzicht. Het vakantiedomein is helemaal gericht op gezinnen met jonge kinderen, wat in het hoogseizoen fantastisch is. En het voor- of najaar is perfect voor een vakantie met een baby of peuter.

Vakantie buiten het hoogseizoen

Als je een baby of een peuter hebt, zit je niet aan de zomervakantie vast. Het is dan nog ideaal om in het voor- en/of najaar op vakantie te gaan. Buiten het hoogseizoen is het een stuk rustiger en daarbij is de kans groot dat je kleintje veel leeftijdgenootjes treft. Ook in de Dordogne is het in het voor- en najaar rustig, waardoor de schoonheid nog beter tot zijn recht komt.

Domaine le Bost is een heerlijke plek waar gezinnen met jonge kinderen hun vakantie in de Dordogne doorbrengen. Je waant je echt in de Franse wereld en dat terwijl het maar 900 kilometer (vanaf Rotterdam) rijden is. Je zou deze plek natuurlijk ook mee kunnen pakken tijdens een rondje Frankrijk met kinderen. Op Domaine le Bost word je óók buiten het hoogseizoen volkomen in de watten gelegd en gaat de table d’hotes onverminderd vijf keer per week door. 

vakantie in dordogne

Table d’hotes

Nu hoor ik je denken, wat moet ik me voorstellen bij table d’hotes? Als ik table d’hotes zou vertalen kom ik uit bij een een gastentafel. En dat is ook wat het is, er wordt een maaltijd of compleet diner voor de gasten bereid. En in Frankrijk wordt dat voornamelijk met streekproducten gedaan.

Domaine le Bost wordt gerund door Menno en Jet, die behoorlijk wat horeca-ervaring hebben. Zo hadden ze ooit een bekend café restaurant in Den Haag en hebben al hun hele werkzame leven als hoogste doel hun gasten -groot en klein- te pamperen en in de watten te leggen. Klinkt als een heerlijke plek voor wie geen zin heeft om te koken tijdens de vakantie!

En dat hoeft dus ook niet! Want Menno kookt de sterren van de hemel. Met de ruim 2600 menu’s per seizoen maakt hij, dus ook in het voor- en naseizoen, zowel de volwassenen als de kinderen ieder jaar weer blij. Hij vindt het heerlijk om te doen en al helemaal omdat de mensen graag terugkomen voor zijn kookkunsten.

vakantie in dordogne peuter

De ijsbel

Aan zijn table d’hotes zijn eerst zijn de kinderen aan de beurt en eten ze met elkaar. Als de kinderen hun bordje leeg hebben, gaan ze spelen op het terrein zodat de ouders verder kunnen genieten van hun maaltijd. En als de bel gaat… dan komen de kinderen uit alle hoeken en gaten aangestormd om een ijsje uit te zoeken! Ja, die ijsbel is inmiddels legendarisch en staat symbool voor alles wat vakantie hoort te zijn op dit domein.

En buiten het hoogseizoen wordt er nog meer rekening gehouden met het feit dat er baby’s en peuters op het park zijn. Want wanneer de kleintjes naar bed zijn, kunnen de ouders verder genieten met een babyfoon op tafel.

vakantie in dordogne peuter

Vakantie met een peuter in Dordogne

Een vakantie in Dordogne is juist leuk voor gezinnen met kleintjes, deze streek heeft namelijk de ideale mix van natuur, cultuur én is uitermate kindvriendelijk. Ook in de omgeving van Domaine le Bost is er zowel in als buiten het hoogseizoen genoeg te beleven voor een peuter.

 • Je kunt bijvoorbeeld in de directe omgeving van Domaine le Bost, naar een van de vele natuurlijke zwemmeertjes met strandjes. Op 5 km afstand bevindt zich er al zo één (Nanteuil). Dit meertje met strandje is zeer kindvriendelijk en heeft een klein restaurantje.
 • Of bezoek een lokale markt tijdens je vakantie in Dordogne! De zaterdagmarkt van Thiviers is een leuke om naartoe te gaan en is zelfs uitgeroepen tot leukste markt van Nouvelle-Aquitaine!
 • Er zijn in de Dordogne verschillende klimbossen. Deze zijn met een peuterparcours, dus ook leuk voor kleintjes!
 • Niet te vergeten, de middeleeuwse stadjes en steden in de omgeving die tot de verbeelding spreken. Brantôme en Périgueux zijn échte stadjes uit deze omgeving en zijn behapbaar. 
 • Bezoek één van de vele kastelen in de Dordogne. Een ideaal uitstapje met een baby of peuter.
 • Voor de avontuurlijke gezinnen, die een beetje actie tijdens de vakantie in Dordogne willen: Je kunt in de omgeving een kano huren of paardrijden.
 • En in de Dordogne zijn er grotten te vinden! Misschien kun je hier een spannend uitstapje met de peuter van maken.
vakantie in dordogne peuter

De feitjes over Domaine le Bost

Het lijkt me duidelijk, een vakantie op Domaine le Bost in de Dordogne is ideaal met een baby en/of peuter. Zeker in het voor- of najaar is het hier goed vertoeven met de kleintjes. Dus wanneer je buiten het hoogseizoen een vakantie in Dordogne wil boeken, moet je Domaine le Bost zeker even overwegen! Want het is niet alleen vakantie voor de kleintjes, ook papa en mama hebben hier vakantie. Hier nog een paar feitjes over Domaine le Bost, het kinderparadijsje, op een rij:

 • Domaine le Bost is kleinschalig en Nederlandstalig.
 • Op het vakantiepark vind je 7 gites en 4 safari lodgetenten met elk eigen sanitair en een terras met wijds uitzicht. 
 • Domaine le Bost is helemaal gericht op gezinnen met jonge kinderen .
 • Goed aan te rijden vanuit Nederland en Belgie (900 km van Rotterdam).
 • Er wordt 5 keer per week gekookt. Je kunt vrijblijvend mee eten, maar ik zou het wel weten! Ook in het laagseizoen zijn er speciale menuutjes voor de kinderen.
 • In de namiddag en na het eten is er altijd tijd om te borrelen. Als Menno en Jet klaar zijn met hun taken schuiven ze aan. De lokale biertjes van Champdorée zijn een hit maar ook de pineau de Charente is zeer populair.
 • Het moet wel goed bevallen, er zijn namelijk veel terugkomende gasten.
 • Leuk feitje; de 3 kinderen van Menno en Jet, Nena, Abe en Lotte (de jongste) werken tijdens hun vakanties mee, het is nu een echt familiebedrijfje geworden.
 • ’s Ochtends kun je broodjes en verse jus d’orange afhalen.
 • Er is vermaak genoeg op het grote terrein:
  • Groot omheind en verwarmd zwembad
  • Schommels, trampolines, voetbalveld, tafeltennistafel, zandbak, glijbaan, hinkelbaan en grote speelschuur met allerhande speelgoed
 • Alle bedden zijn opgemaakt bij aankomst, kinderbedjes en kinderstoelen voorhanden.
 • Flexibiliteit vinden ze belangrijk. Niets moet, want zoals ik al zei, je bent tenslotte op vakantie.
 • Zin in vakantie in Dordogne gekregen? Kijk hier voor meer informatie over Domaine le Bost >>
vakantie in dordogne peuter

Previous ArticleNext Article