Op reis met een kind en alleen handbagage

handbagage

In de eerste week van de zomervakantie vlieg ik met mijn jongste dochter naar Italië. We gaan op een trip van vier dagen in Zuid Tirol. Nu is het de bedoeling dat we alleen met handbagage vliegen. Naar mijn idee moet dat prima lukken. Zeker nu we de ervaring in IJsland hebben opgedaan, om een halve week compleet zonder bagage te overleven. Toch hoor ik regelmatig om me heen dat het knap is om met een kind op reis te gaan en dan alleen handbagage mee te nemen. Echter denk ik dat er dan vergeten wordt dat een kind ook één stuk handbagage mee kan nemen. En echt waar, dat is zeker voor vier dagen, meer dan voldoende! 

Voor onze reis naar IJsland heb ik trolleys gekocht die geschikt zijn voor elke vliegmaatschappij. Het zijn geen speciale kinder trolley koffers, aangezien ik zelf ook regelmatig op reis ga. En om nou met een kindertrolley van Barbie of Cars op pad te gaan… Hoewel je dan wel gemakkelijk je koffer herkent.

Vliegen met KLM

Heen naar Italië vliegen we met KLM. Bij KLM mag een stuk handbagage de afmetingen van maximaal 55 x 35 x 25 cm hebben. Een geschikte kindertrolley om mee te nemen is bijvoorbeeld de Cabinmax Kinder Trolley annex rugzak met Travel Teddie de beer. Uitermate geschikt voor kinderen, omdat deze rugtas slechts 1 kilo weegt en ook als trolley gebruikt kan worden. Bovendien is er plek voor de superzachte teddybeer, of natuurlijk voor de lievelingsknuffel van je kind. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Cabinmax Kinder Trolley

De Trunki kinderkoffer

Een welbekende kinderkoffer die ook geschikt is als handbagage, is de Trunki. De Trunki is meer dan een kinderkoffer alleen, het is namelijk ook geschikt om je kind ermee voort te slepen. Mijn dochter heeft er wel een handje van om niet te willen lopen, deze kinderkoffer zou dus ideaal zijn als handbagage! Bovendien kun je in het koffertje met de afmeting van 46 x 30 x 21 cm, nog aardig wat kwijt ook.

trunki koffer kind

Zie hier een duidelijke review van de Trunki koffer:

De Trunki is verkrijgbaar in verschillende designs. Kijk hier voor de beschikbaarheid en om te bestellen >>

Je handbagage selectief inpakken

Maar goed, wij vliegen dus gewoon met een simpele handbagage trolley. Deze moeten we natuurlijk wel selectief inpakken. Sowieso mag je geen grote flessen shampoo en ander spul meenemen. Shoppen voor onder andere tandpasta, zonnebrandcrème, shampoo, enzovoorts in klein formaat is noodzakelijk wanneer je alleen met handbagage reist. Kies daarnaast goed je kleding uit. Kies voor comfortabele kleding, welke compact op te vouwen is. Ga bijvoorbeeld eens bij een campingwinkel kijken voor goede outdoor kleding. En trek alvast zoveel mogelijk aan. Ga niet het vliegtuig in op je slippers, deze stop je natuurlijk in je handbagage. Maar doe schoenen en een lange broek aan en neem je vest mee. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je kind. Dit bespaart al heel wat ruimte in jullie koffers. Vergeet niet een klein beetje wasmiddel mee te nemen, hiermee kun je gemakkelijk even snel een kledingstuk uitspoelen.

Lees ook: Mag dit mee in het vliegtuig als handbagage?

Tip: koop kleine reisflesjes die je opnieuw kunt vullen als je vaker met alleen handbagage reist.

reisflesjes

Vliegen met Transavia

Terug uit Italië vliegen we met Transavia. Bij Transavia mag de handbagage zelfs wat groter zijn dan bij KLM. Een maximale afmeting van 55 x 40 x 25 cm. Omdat ik dus eerder al handbagage koffers voor onze vlucht met WOW air had aangeschaft (waar de afmetingen maximaal 42 x 32 x 25 cm mogen zijn) passen de trolleys die we nu hebben prima.

Wat doe je in de handtas

Wat je naast je trolley ook nog mee mag nemen, is een handtas of rugzak. Deze moet je opbergen onder de stoel voor je in het vliegtuig. Als je met een kind reist, is een rugzak wel zo handig, want dan hou je nog twee handen vrij. Die vrije handen heb je waarschijnlijk hard nodig om twee trolleys te trekken, die van jezelf en van je kind. Het is verstandig om in je rugzak de spullen te doen, welke je op het vliegveld nog nodig hebt. Zoals je paspoort en je papieren. Daarnaast neem je ook je vloeistoffen mee in je rugzak, deze moet je er namelijk nog even uithalen bij de douane. Hetzelfde geldt voor je electronica.

En zo kom je wanneer je op reis gaat met je kind en alleen handbagage, écht een heel eind!

Afbeeldingen kinderen op reis: NadyaEugene/shutterstock

Previous ArticleNext Article