Mama mogen we in het badje?

“Mama mogen we in het badje?” “Zo’n blauw ding met van die bandjes?” “Ja natuurlijk, mam!” Ik probeer heel snel te denken of ik nog een paar smoesjes kan verzinnen, waarom het niet kan. “Jaaaahhh!!!” “We hebben hem gevonden”, klinkt het uit de garage. “Joepie!” Hoor ik mezelf zeggen.

Gelukkig hebben we inmiddels wel een compressor aangeschaft. Wat heb ik vroeger sterretjes gezien, tijdens het opblazen in de hitte. Of zo’n voetpomp waar je overhit op staat te pompen. Klere dingen zijn het! Bij mij schoten die er altijd uit, zodat je opnieuw kon beginnen. En kinderen naast je, die steeds vroegen: “Mag ik nu ook een keer?” Het bad staat nu gelukkig in een mum van tijd opgeblazen en klaar. Tuinslang erin, beetje aanvullen met warm water en klaar is kees. 

Nou bijna dan. Die badjes van tegenwoordig worden steeds groter. Ik heb per ongeluk XL aangeschaft. Anders past natuurlijk ook de hele bende er niet in. Het duurt alleen een eeuwigheid voordat dat ding vol is. Terwijl ik bezweet heen en weer sjouw met emmers heet water, letten de jongens op de slang. Nou ja, “letten”. “Nou mag ik een keer spuiten!” “Nee!” En Pssst! Straal midden in het gezicht van de ander. Huilen, getrouw trek rond de slang, ramen nat, mama nat en het badje is nog niet eens vol.
Als het badje eenmaal gevuld is, kunnen er een aantal dingen gebeuren:

– Het wordt bewolkt, het is opeens te koud en het begint te regenen (Oh! Dat komt me vandaag bekend voor!)
– “We hebben toch geen zin meer mam.” En al het werk is voor niets geweest.
– Twee keer bommetje en hij is lek!
– De hele buurt komt je tuin in en spelen allemaal gezellig in het badje. Ik probeer uit te rusten na het opzetten van het badje. Wat onmogelijk is, aangezien ik constant word bespoten met water.
– Het wordt een water gevecht. En dat begint leuk en eindigt in een drama
– Ze gaan leuk spelen en ze hebben een geweldige middag.
En het was gisteren een geweldige middag! Badjes in de straat geplaatst. Alle vriendjes en vriendinnetjes mochten komen spelen. Watergevecht met pistolen en ballonnen liep goed af. Mama’s zaten heerlijk in de schaduw met een cappuccino, lekker te kletsen.

En dan ben ik zo blij dat het zomer is!

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!